hero image

Ricciardo elégedett a McLaren javuló eredményeivel a hazai hétvégén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/04/09 07:43
Két év kihagyás után 2022-ben ismét lesz hazai futam Daniel Ricciardo számára. Az ausztrál a McLaren idei két hétvégéjénél valamivel pozitívabb pénteki napot teljesített.

A McLaren a 2022-es F1-es szezon kezdetén az egyik legnagyobb kudarcot jelentette. Lando Norris és Ricciardo tavaly a dobogós helyezésekért harcoltak, míg most hátul szenvedtek. Ricciardo azonban pénteken kétszer is az első tízben végzett Ausztráliában, ami már nagy megkönnyebbülés a számára.

„Remélhetőleg nem változik a helyzet, az autó jól érzi magát, ez pedig egy szép pálya. A 6-os kanyar mindig is szórakoztató volt, de most még gyorsabb és szórakoztatóbb lett. A kijáratnál az ember elrepül a kerékvetőkön” – mondta egy ausztrál lapnak Ricciardo.

Az elmúlt két évben a McLaren pilótái nem feltétlenül örültek volna annak, hogy mindkét edzésen az első tízben végeztek, de 2022-ben ez már önmagában is eredménynek tűnik. „Remélhetőleg ezt holnap is tudjuk tartani. A jó dolog az, hogy bízunk az autóban. Azt hiszem, ma délután jó lépést tettünk előre” – mondta.

Az ausztrál azt mondja, különösen elégedett a közepes gumikon teljesített etapokkal. A lágyabb gumival viszont több gondja volt. A Red Bull Racing versenyzője, Sergio Perez is úgy nyilatkozott, hogy neki a lágy gumival volt több gondja. Lehetséges, hogy ennek köze van ahhoz, hogy a Pirelli kihagyott egy keveréket. A lágy gumi ugyanis nagyon lágy az Albert Park vadonatúj aszfaltjához.