Daniel Ricciardo elképesztő módon és formában nyitotta meg a visszatérő Kínai Nagydíjat Sanghajban.

Ricciardo továbbra is az F1-es paddock legvidámabb karaktere, akit nem lehet nem szeretni. Mindig mosolyt csal az ember arcára, és nála pozitívabb személyiséget aligha találni a Forma-1-ben, és ez nemcsak azzal függ össze, hogy ausztrál.

Más kérdés, hogy régóta nem megy neki a versenyzés, és nem tudni, mi tört meg benne. Gyakorlatilag azóta lejtmenetben van a pályafutása, hogy elhagyta a Red Bullt, ahol Verstappennel egy igen erős duót alkotott, de ez már a múlt, és hamarosan véglegesen kikerülhet a sportból.

Valószínűleg utána is lesznek lehetőségei más sorozatokban, de az F1 a csúcs, fizetés szempontjából is. Sokan nem számítottak arra, hogy Ricciardo ilyen nehéz helyzetbe kerülhet, márpedig megtörtént, és már a Renault-nál sem volt az igazi, nem beszélve a McLarenről, ahol hamar elköszöntek tőle.

A Red Bull ugyan mentőövet dobott neki, viszont nem úgy fest, hogy ezzel élni tudna. A Kínai Nagydíjat mindenesetre nagy formában kezdte, és olyan távolról talált a kosárba, mintha csak egy NBA-játékos lenne. Ez a mozdulat talán szerencsét is hoz neki a pályán, a hangulata abszolúte megvan hozzá.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL