Közvetlenül a nyári szünet után a Forma-1-es pilóták máris húzós menetrenddel állnak szemben. Múlt hétvégén Spában, ezen a hétvégén pedig néhány száz kilométerrel arrébb, Zandvoortban versenyeznek. Mivel a következő héten Olaszország következik, Daniel Ricciardo úgy érezte, szüksége van egy kis pihenésre.

Az ausztrál már több napja Hollandiában tartózkodik. „Az elmúlt néhány napot Amszterdamban töltöttem, hogy regenerálódjak, stroopwafelt ettem, és megnéztem, hogyan tudunk javulni a következő hétvégére" - mondta a McLaren sajtóközleményében.

„A múlt hétvége nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de már korábban is talpra álltunk, így ezúttal is biztosan meg tudjuk tenni ugyanezt” – mondta az ausztrál.

Ricciardo szerint csapata tanult Spából, ahol ő maga a tizenötödik helyen végzett. Reméli, hogy ezt a tudást felhasználva Zandvoortban javítani tud majd a teljesítményén, és az Alpine-nal is felveszi a versenyt. A McLaren és a francia csapat a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért csatázik.

A McLarentől távozó Ricciardo mindenesetre nagyon várja a versenyt. „Ez egy fantasztikus pálya, és olyan szórakoztató, már-már fesztivál-szerű hangulata van, ami nagyszerűen befolyásolja a hangulatot a hétvégére készülve.”

„Inkább egy régimódi pálya, olyan érdekességekkel, mint a Tarzan és az ottani előzési lehetőség, szóval izgatottan várom, hogy pályára lépjek és megnézzem, mennyire más, mint tavaly az új autókkal” – zárta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL