hero image

Ricciardo már Hollandiában készül a futamra, motivált az ausztrál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/08/31 07:44
Közvetlenül a nyári szünet után a Forma-1-es pilóták máris húzós menetrenddel állnak szemben. Múlt hétvégén Spában, ezen a hétvégén pedig néhány száz kilométerrel arrébb, Zandvoortban versenyeznek. Mivel a következő héten Olaszország következik, Daniel Ricciardo úgy érezte, szüksége van egy kis pihenésre.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az ausztrál már több napja Hollandiában tartózkodik. „Az elmúlt néhány napot Amszterdamban töltöttem, hogy regenerálódjak, stroopwafelt ettem, és megnéztem, hogyan tudunk javulni a következő hétvégére" - mondta a McLaren sajtóközleményében.

„A múlt hétvége nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de már korábban is talpra álltunk, így ezúttal is biztosan meg tudjuk tenni ugyanezt” – mondta az ausztrál.

Ricciardo szerint csapata tanult Spából, ahol ő maga a tizenötödik helyen végzett. Reméli, hogy ezt a tudást felhasználva Zandvoortban javítani tud majd a teljesítményén, és az Alpine-nal is felveszi a versenyt. A McLaren és a francia csapat a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért csatázik.

A McLarentől távozó Ricciardo mindenesetre nagyon várja a versenyt. „Ez egy fantasztikus pálya, és olyan szórakoztató, már-már fesztivál-szerű hangulata van, ami nagyszerűen befolyásolja a hangulatot a hétvégére készülve.”

„Inkább egy régimódi pálya, olyan érdekességekkel, mint a Tarzan és az ottani előzési lehetőség, szóval izgatottan várom, hogy pályára lépjek és megnézzem, mennyire más, mint tavaly az új autókkal” – zárta.