Daniel Ricciardo elismerte, jelenlegi helyzetében, bár szeretne a Red Bullhoz kerülni, boldogan marad jövőre is az RB-nél, ha úgy alakul.

A veterán ausztrál pilóta 2018 végén hagyta ott a Milton Keynes-i csapatot, de nem is rejtegeti, hogy a célja hozzájuk visszakerülni. A Red Bullal hét futamgyőzelmet szerző Ricciardo kölcsönben az RB-nél szerepel, ahogy mindenki, aki a fiókcsapatnál szerepel, ugyanis a szerződésük a Red Bullal köttetett.

Az idei év eleji gyenge teljesítménye miatt egyre több a találgatás Ricciardo jövőjével kapcsolatban, sokan ugyanis úgy látják, nem jók az esélyei a Red Bullnál, főleg elnézve Sergio Perez formáját. A bizonytalanság ellenére a Speedcafénak nyilatkozó 34 éves versenyző arra a kérdésre, hogy maradna-e az RB-nél jövőre, ha nem sikerül elérnie célját, így felelt:

„Ahogy ma érzem magam, igen. A vezetést szeretem, az eredmény annyira nem számít. Nyilván nem csak azért akarok itt lenni, hogy itt legyek, ki akarom érdemelni azt az ülést és a csapat is előrébb jut remélhetőleg. Szóval azt hiszem, ez egy kétirányú utca. A válasz igen, de ha az a kérdés, hogy jobb lenne-e dobogós helyekért, győzelmekért harcolni? Abszolút.”

Ricciardo úgy látja, hisz magában annyira, hogy hajtsa magát tovább, hiába kritizálják mostanában. Négy futam után még nem szerzett pontot, míg csapattársának, Cunoda Júkinak háromszor is sikerült. Hiába vezet azonban a japán versenyző 7-0-ra ellene a pontok tekintetében, Ricciardo távolabbi célokat fogalmazott meg:

„Az igazság az, hogyha most húzok egy vonalat és egyes szám, harmadik személyben beszélek magamról, miért tért vissza Daniel Ricciardo pár hónap után tavaly? Mert szerintem újra a dobogóra tudok állni és tudok versenyeket nyerni.”

„Igazából ennyi. A hit megvan bennem, és amíg a hit megvan, addig boldog leszek itt is. De ha majd egyszer szögre akasztom a sisakom, úgy szeretném megtenni, hogy még párszor felálltam a dobogóra.”

De Ricciardónak nem csak a saját véleménye számít, a környezetében lévőket is meghallgatja: „Büszkévé akarom tenni az embereket, azt akarom, hogy támogassanak és büszkének érezhessem magam én is a jövőben. Nem is bizonyítani akarok semmit, csak emlékeztetni néhány embert, hogy nem két verseny határozza meg egy ember karrierjét.”

„Nem vagyok rossz formában. Nem hiányos az önbizalmam. Ez az, amit meg akarok mutatni. 2018-ban egy ideig üzeneteket írtam a sisakom hátuljára, hogy emlékeztesd őket rá. Az emberek felejtenek... Be akarom bizonyítani, hogy képes vagyok hosszabb távon is arra, amit tavaly Mexikóban csináltam.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL