Daniel Ricciardo szeretne egy Forma-1-es topcsapathoz visszatérni, azonban egyelőre nem úgy áll 2024-ben, ahogy szeretné, olyannyira, hogy egy drasztikus lépést is megfontolt formája javítása érdekében.

Daniel Ricciardo szereplése az RB csapatánál eddig nem a terv szerint alakul, holott a 2023-as, viszonylag visszafogott teljesítménye után sokan a népszerű versenyző feltámadását várták. A dolgok azonban nem jöttek össze az új autóval és Ricciardo a Japán Nagydíj előtt a 17. helyen állt a bajnokságban nulla ponttal.

Éles kontraszt ez csapattársához, Cunoda Júkihoz képest, a fiatal japán versenyző már hat pontot szerzett és ezzel a 11. helyen áll. Ausztráliában kifejezetten élesen látszott a különbség, Ricciardo hazai futamán csak 12. lett, míg Cunoda egy remek verseny végén a hetedik pozíciót szerezte meg.

Ahhoz, hogy egy nagyobb csapathoz, esetleg korábbi otthonához, a Red Bullhoz visszatérjen, Ricciardónak ennél több kell, ennek tudatában egy meglehetősen furcsa lépést is fontolgat, Japánban a sajtótájékoztatón megszellőztette, hogy akár egy teljesen új vázat is kipróbálna:

„Ez egyértelműen egy olyan dolog, aminek a lehetőségét felvetettem arra az esetre, ha továbbra is szenvednék. Mielőtt kijelentenénk, hogy s**r versenyző lettem, legalább vizsgáljunk meg minden lehetőséget, hogy biztosra menjünk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL