Daniel Ricciardo úgy gondolja, Lando Norrisban lényegében minden megvan ahhoz, hogy a Forma–1-es mezőny egyik legjobbjának lehessen nevezni – egy dolgot kivéve.

A mclarenes két éve alatt Ricciardót jelentősen felülmúlta Norris, és részben ez volt az oka annak is, hogy az ausztrálnak az idei év végeztével távoznia kellett Wokingból.

Norris volt az egyetlen egyébként idén a három élcsapat tagjain kívül, aki dobogóra tudott állni, méghozzá Imolában, ahol harmadik lett. Az egyéni bajnokságban eközben magabiztosan lett hetedik, szintén a három élcsapat képviselőit követően.

Ricciardo tehát a mezőny legjobbjai közé sorolja a brit pilótát a vezetési képességek terén, de érzése szerint még van egy teszt, melyen Norrisnak át kell mennie ahhoz, hogy egy lapon lehessen említeni mondjuk Lewis Hamiltonnal vagy Max Verstappennel.

„Nehéz közvetlen összevetést végezni, amíg nincsen egy top csapatban, és nem harcol folyamatosan a mezőny élén” – mondta a nyolcszoros futamgyőztes a Beyond the Grid podcastben.

„Nyilván nem próbálom kisebbíteni az érdemeit, de nehéz hasonlítgatni, amíg nincsen meg az a győzelem, és nem látod, hogy miként kezeled az ezzel járó nyomást. Ettől persze még remekül teljesített, hozta azt, amit elvártak tőle, de tényleg nehéz megítélni a dolgokat.”

„A vezetéstechnikát tekintve a srác azonban nagyon jó – azt nem akarom mondani, hogy olyan jó, mint Max, de nagyon ügyes srác.” Ricciardo végül még arról is beszélt, hogy Norris talán azért is tudott jobban alkalmazkodni a McLaren 2022-es masinájához, mert a „tudatlanság néha áldás tud lenni”.

Ezzel pedig azt akarta mondani, hogy Norris F1-es pályafutása alatt még nem vezetett más csapatnál, kizárólag a McLarennél, így nem feltétlenül tudja, milyen érzés egy valódi győztes autóval menni, miközben Ricciardo már volt ilyen helyzetben.

Szerinte egyébként a McLaren többnyire „Norris csapata”, de elmondása szerint nem ez vezetett ahhoz, hogy ennyire nehezen alakult az utóbbi két szezonja. „Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenben őt részesítik előnyben, de ő ebben a csapatban nőtt fel.”

„Minden ismerős ott számára, és már bizonyította a tempóját és sebességét. A McLarennél mindenki izgatott, hogy Lando mire lehet képes.” A kérdés tehát már csak az, hogy az istálló mikor tudja megadni Norrisnak azt az autót, amellyel a legjobbak ellen is küzdhet, mert akkor derülne csak ki igazán, hogy mekkora tehetség is ő valójában.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL