hero image

Ricciardo: nem azért vagyok itt, hogy a top tízen kívül versenyezzek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/31 07:50
Továbbra is kérdéses Daniel Ricciardo jövője a McLarennél, az ausztrál pilóta nem teljesít jól a wokingi alakulatnál. A Monacói Nagydíj előtt már Zak Brown és Andreas Seidl is nyíltan kifejezte elégedetlenségét és a pilóta sem érzi jól magát.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Daniel Ricciardónak 2023 végéig van szerződése a McLarennél, azonban finoman fogalmazva sem teljesít úgy, amivel elégedett lehetne. A 2022-es szezon eddigi hét versenyéből minden alkalommal kikapott csapattársától, Lando Norristól a kvalifikációkon és a hercegségben sem sikerült pontot szereznie.

A monacói harmadik szabadedzésen ráadásul ismét összetörte az MCL36-ot, amivel nem javított esélyein, azok után, hogy csapatfőnöke is nyilvánosan kritizálta teljesítményét és úgy fogalmazott, egyértelműen többet várnak a versenyzőjüktől.

Miközben Norris a hatodik helyre hozta be a McLaren vasárnap, Ricciardo mindössze egy pozíciót tudott javítani a 14. rajthelyéhez képest. Az ausztrál még az időmérő edzés után arról beszélt, ő sem azért van a csapatnál, hogy ne komoly pontszerző helyekért csatázzon.

„Van szerződésem, de személy szerint nem akarok 14. lenni. Fogalmazzunk úgy, hogy nem ezért vagyok itt. Az ilyen napok után is száz százalékig hiszek magamban és a képességeimben, ezért még jobban fáj egy-egy ilyen eredmény“ - mondta Ricciardo.

„Szívesen lennék más helyzetben, de nem hagyom, hogy a csalódást keltő hétvégék maguk alá temessenek. Az a feladatom, hogy folytassam a küzdelmet“ - szögezte le az ausztrál versenyző, aki azonban tisztában van azzal, többet várnak tőle.