hero image

Ricciardo: nem azért vagyok itt, hogy a top tízen kívül versenyezzek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/05/31 07:50
Továbbra is kérdéses Daniel Ricciardo jövője a McLarennél, az ausztrál pilóta nem teljesít jól a wokingi alakulatnál. A Monacói Nagydíj előtt már Zak Brown és Andreas Seidl is nyíltan kifejezte elégedetlenségét és a pilóta sem érzi jól magát.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Daniel Ricciardónak 2023 végéig van szerződése a McLarennél, azonban finoman fogalmazva sem teljesít úgy, amivel elégedett lehetne. A 2022-es szezon eddigi hét versenyéből minden alkalommal kikapott csapattársától, Lando Norristól a kvalifikációkon és a hercegségben sem sikerült pontot szereznie.

A monacói harmadik szabadedzésen ráadásul ismét összetörte az MCL36-ot, amivel nem javított esélyein, azok után, hogy csapatfőnöke is nyilvánosan kritizálta teljesítményét és úgy fogalmazott, egyértelműen többet várnak a versenyzőjüktől.

Miközben Norris a hatodik helyre hozta be a McLaren vasárnap, Ricciardo mindössze egy pozíciót tudott javítani a 14. rajthelyéhez képest. Az ausztrál még az időmérő edzés után arról beszélt, ő sem azért van a csapatnál, hogy ne komoly pontszerző helyekért csatázzon.

„Van szerződésem, de személy szerint nem akarok 14. lenni. Fogalmazzunk úgy, hogy nem ezért vagyok itt. Az ilyen napok után is száz százalékig hiszek magamban és a képességeimben, ezért még jobban fáj egy-egy ilyen eredmény“ - mondta Ricciardo.

„Szívesen lennék más helyzetben, de nem hagyom, hogy a csalódást keltő hétvégék maguk alá temessenek. Az a feladatom, hogy folytassam a küzdelmet“ - szögezte le az ausztrál versenyző, aki azonban tisztában van azzal, többet várnak tőle.