hero image

Ricciardo: Nem lenne meglepetés, ha idén futamot nyernénk

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/05 07:50
A McLaren pilótája bízik abban, hogy idén még elérhetik az áttörést és akár futamgyőzelmeket is szerezhetnek. Ricciardo szerint nem szabad feladniuk és a sorsuk még jobbra fordulhat.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

2021-ben a Ferrari és a McLaren küzdött a hamadik helyért, a Ferrari végül előrébb végzett a bajnokságban, de minden jel arra utalt, hogy a küzdelem az új szabályokkal 2022-ben is folytatódni fog. Most azonban éles a kontraszt, hiszen a Ferrari a győzelmekért küzd, a McLarennek pedig a pontokért kell küzdenie és reménykednie.

Szaúd-Arábiában Lando Norrisnak egy hetedik hellyel sikerült megszereznie az idei szezon első pontjait, míg ugyanezen a futamon Daniel Ricciardo is pontokért küzdött, amíg a McLaren autója fel nem adta a szolgálatot. Ennek eredményeképpen az ausztrál idén továbbra sem szerzett pontot.

Ennek ellenére ő még reménykedik, és bízik abban, hogy csapata még megmentheti ezt a szezont. A The Race-nek nyilatkozva Ricciardo még arra is utalt, hogy nem lepődne meg, ha a McLaren még futamokat nyerhetne az idei szezonban. „Biztos, hogy később jön meg az áttörés, mint reméltük, de ha eljön, akkor azon sem lepődnék meg, ha akár futamokat is tudnánk nyerni” – mondta.

Ricciardo szerint az a legfontosabb, hogy a wokingi csapat képes legyen megoldani a jelenlegi problémáikat. „Nem lenne meglepetés számomra, mert továbbra is hiszek a csapatban, a folyamatokban és az emberekben, akik a helyükön vannak, hogy elvégezzék a munkát" - zárta Ricciardo.