A szezon végén a McLarentől és a Forma-1-es rajtrácsról is távozó Daniel Ricciardo szeretne a száguldó cirkusz közelében maradni, amire jelenleg egyelőre csak tartalékpilótaként van esélye.

A McLaren szezon közben jelentette be, hogy felbontja Daniel Ricciardo eredetileg 2023 végéig szóló szerződését, és Oscar Piastrit szerződteti a helyére.

A mindig mosolygós versenyzőnek sok problémája akadt a wokingi alakulatnál, és jó eséllyel véget is ér Forma-1-es karrierje, ő azonban még nem mondott le végleg erről.

A hírek szerint a McLarennél, és a Red Bullnál is felmerült a neve, de a legesélyesebb befutó a Mercedes lehet és azt Ricciardo is többször elmondta, teljes mértékben nyitott egy tesztpilótai szerepre.

Korábban az is felmerült, hogy más sorozatok irányába veheti az irányt és szóba került az IndyCar is, ami jó lehetőség lenne a pilóta számára, hogy versenyben maradjon.

Ricciardo azonban a Formel1.de-nek elmondta, két ok miatt sem vágyik túlságosan az észak-amerikai szériába.

"Tudom, hogy én sem leszek fiatalabb, de még mindig azt mondom, hogy nem állok készen a Forma-1-es közeg elhagyására. Másrészt, semmiképpen sem szeretnék ovális pályákon versenyezni" - fogalmazott Ricciardo.

Az oválpályák az IndyCar szerves részeit képezik, s bár lehetséges teljesíteni egy szezont úgy, hogy ezeken a versenyeken egy pilóta nem vesz részt, úgy aligha lehet bárki is harcban a bajnoki címért.

Márpedig, Ricciardót ismerve valószínűleg ott sem adná ennél lejjebb.

Fotó: Twitter/McLaren

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL