hero image

Ricciardo: Sok belső probléma volt a Red Bullnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

Motorsport.hu
2022/04/12 07:51
A korábbi Red Bull-pilóta a 2018 nyarán meghozott döntés hátteréről nyilatkozott, a jelen helyzet kapcsán pedig azt mondta, szívesen lenne világbajnok a McLarennel, hogy aztán azt mondhassa, „én megmondtam”.

Daniel Ricciardo öt szezont követően döntött úgy, hogy elhagyja a Red Bull csapatát, és 2019-től a Renault versenyzője lett. Az enstone-i alakulatnál sem maradt sokáig, 2021-re a McLarenhez igazolt, amely csapattal három évre írt alá.

Nemrégiben a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner azt nyilatkozta, hogy nagyon rosszul időzített korábbi pilótája, Ricciardo viszont a Red Bull belső gondjairól beszélt, és hogy nem csak az számít, hogy melyik csapatnak milyen gyors az autója.

„Ha visszatekintek, semmit sem bánok, és nem is gondolom azt, hogy másképp kellett volna cselekednem. A Red Bull visszatért az élre, ismét a világbajnoki címért harcolnak, és tudtam, hogy az évek során ezt elérhetik.”

„A csapaton belül sok volt a belső probléma, tehát nem csak arról szólt a döntésem, hogy gyors autójuk van, nem gondoltam, hogy csak ezt a tényt kellene figyelembe vennem” – mondta Ricciardo a The Sunnak.

A nyolcszoros futamgyőztes azt is elmondta, szívesen bizonyítana a kritikusainak egy McLarennel szerzett VB-címmel, de azt is elfogadja, ha végül ez nem jön össze.

„Nyilvánvalóan nagyon szeretnék világbajnoki címet nyerni a McLarennel, hogy aztán azt mondhassam, hogy ’én megmondtam’, vagy valami hasonlót. Ha mégsem jönne össze, azt is elfogadnám, sokan jártak már így.”

„Azt is tudtam, hogy egy kiváló csapat elhagyása később problémát jelenthet, de akkoriban úgy éreztem, ez a legjobb döntés – és ki is tartok a döntésem mellett” – mondta az ausztrál.