hero image

Ricciardo: Teljesen érhető Verstappen és Norris szerződése, én viszont nem vágyom erre

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/25 07:51
A 32 éves McLaren-pilóta Daniel Ricciardo azt mondta, nem aggasztja, hogy a McLaren hosszú távú szerződést kötött a csapattársával, ő pedig már nem szeretne ötéves kontraktust aláírni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az utóbbi időben Max Verstappen 2027 végéig, Lando Norris pedig 2025 végéig szóló szerződést írt alá csapatával, eközben a Norris melletti McLaren-pilótának, Daniel Ricciardónak 2023 végéig tart a kontraktusa.

Az ausztrál pilótától a RacingNews365 azt kérdezte, aggasztja-e az, hogy Norris hosszú távú szerződést kapott, míg az övé jövő év végén lejár – a nyolcszoros futamgyőztes azt mondta, nem is akarna ötéves szerződést kötni.

„Egyáltalán nem aggaszt a dolog. Egyszerűen arról van szó szerintem, hogy a karrierünk más szakaszán járunk. Nyilvánvalóan nem akarok nagyon előrerohanni, de nem vágyom az ötéves szerződés jelentette biztonságra.”

„A jövő év végén már a harmincas éveim közepén fogok járni, ilyenkor pedig nem a hosszú távú szerződés lebeg a szemem előtt. De lehet, hogy a szezon közepén már azt fogom gondolni, hogy további három évet rá szeretnék húzni.”

„Ha olyan korban vagy, mint például Lando vagy Max, akkor teljesen érthető az ötéves szerződés, én viszont nem vágyom ilyen hosszú távú szerződésre” – mondta a McLaren pilótája.

Daniel Ricciardo mindig is elmondta, hogy a világbajnoki cím az álma, és bár jelenleg nem neki áll a zászló, 32 évesen úgy gondolja, még el sem érte a zenitjét, és Hamilton és Alonso példája bizonyítja, hogy 30 felett is bármi lehetséges.

„Nem mondtam le az álmomról, ennek pedig két oka van. Még mindig megvan bennem ugyanaz a vágy és ugyanaz az önmagamba vetett hit, hogy meg tudom csinálni, és ha nem így gondolnám, az egy vörös zászló lenne.”

„Lewis is egy kiváló példa arra, hogy bőven a 30-as éveidben járva is lehet a legmagasabb szinten teljesíteni. Fernando egy ennél még extrémebb példa, de Lewis még világbajnoki címeket is tudott nyerni a 30-as éveinek a közepén.”

„Alapvetően e két faktor biztosítja számomra a – mondjuk úgy, hogy – megfelelő mértékű önbizalmat” – így az ausztrál.

„A kor-faktor kapcsán azt tudom még mondani, hogy talán el sem értem még a zenitemet, és úgy érzem, a 30-as éveimben ezt is elérhetem” – zárta Ricciardo.