hero image

Ricciardo tesztként fogta fel a Bahreini Nagydíjat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Motorsport.hu
2022/03/21 07:46
A szezonnyitón pont nélkül maradt Daniel Ricciardo szerint a Bahreini Nagydíj inkább tesztelés volt, mint egy valódi verseny a számukra.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Mivel a Forma-1 az idei szezonban teljesen új autókat vezetett be, a szezon előtti teszt fontosabb volt, mint valaha. Ricciardo pedig a felét kihagyta. Az ausztrál a sakhiri pályán megrendezett hivatalos előszezoni teszt előtt megbetegedett, és miután a tesztje pozitív lett Covid-19-re, mindhárom napot kihagyta.

A pályán töltött idő hiánya a Bahreini Nagydíj hétvégéjének pénteki napján tovább súlyosbodott, amikor egy vízszivárgás miatt nem tudott pályára gurulni. A vasárnapi 57 körös nagydíjra a 18. helyre kvalifikálta magát, a rajtnál pozíciókat veszített, így a mezőny végére esett vissza, de később is csak a 14. helyre tudott felküzdeni magát.

Bár csapattársát, Lando Norrist megelőzte - a brit a 13. helyre kvalifikálta magát, és a 15. helyen ért célba -, a Bahreini Nagydíj nem olyan szezonkezdet volt, amilyet Ricciardo vagy a McLaren szeretett volna.

„Ez határozottan trükkös volt. Azt gondolom, hogy sok mindent meg kell próbálni megérteni. Tudtam, hogy lesz ilyen. Ez volt az első versenytáv, amit idén teljesítettem, és az összes keveréket kipróbáltam a versenyen, azt hiszem, próbáltam úgy kezelni, mint egy tesztet, próbáltam minden egyes körben minél többet tanulni" - mondta a nyolcszoros futamgyőztes.

De bár a vasárnapi eredmény kívülről borúsnak tűnhet, Ricciardo kitart amellett, hogy még nincs minden veszve. Az ausztrál úgy érzi, hogy az MCL36-os autója nem rossz, csak a tapadás hiányzik belőle, és ha a McLaren ezt megoldja, akkor újra a pontokért fognak harcolni.

„Nem hiszem, hogy az autó tényleg ennyire rossz lenne. Szerintem csak összességében hiányzik a tapadás. Azt mondanám, hogy vannak pozitívumok, amiket ki lehet hozni ebből. Ha megtaláljuk a megoldást, ez egy tisztességes autóvá fog alakulni, de nyilvánvalóan egyelőre nem rendelkezünk olyan számokkal, mint az élcsapatok” – tette hozzá.