hero image

Ricciardo várja a montreali futamot: A kedvenc versenyeim M-mel kezdődnek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/15 07:48
Bakuban Daniel Ricciardo csapattársa, Lando Norris előtt végzett, de a szezonban mindössze másodszor szerzett pontot. Az azerbajdzsán utcáin elért eredmény akár egy kis sorozat kezdete is lehet.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Ricciardo már nagyon várja a közelgő montreali nagydíjat. Az AutoHebdónak elárul egy kis titkot: „Úgy tűnik, minden kedvenc futamom M betűvel kezdődik: Melbourne, Monaco, Monza és persze Montreal" - mondja az ausztrál, akinek az elmúlt években a koronavírus miatt nem adatott meg, hogy Kanadában versenyezhessen.

Kétségtelen, hogy Ricciardo számára az is szerepet játszik abban, hogy miért szerette meg ennyire ezt a versenyt, hogy 2014-ben Montrealban szerezte meg első nagydíjgyőzelmét. A Forma-1 jelenlegi erőviszonyait elnézve egy újabb győzelem elérhetetlennek tűnik, de egy jó eredmény szerinte a remek hangulatú lelátóknak köszönhetően lehetséges.

„Remélem, hogy ezúttal felhasználhatok valamit abból a kanadai varázslatból, hogy néhány extra pontot szerezzek a csapatnak” – mondta Ricciardo, akinek nagyon fontos lenne, hogy ismételten erős pontszerző helyen végezzen a McLarennel.

Ricciardo számára a bakui futam lehet a fordulópont, ugyanis a hétvége után jelezte, hogy az előző hetek kemény munkája végre pontokban is megtérült. Ricciardo meglehetősen megkönnyebbültnek érezte magát, hogy ismét kézzelfogható eredménnyel térhet haza. Bakut megelőzően ugyanis már arról beszéltek, hogy az ausztrál ülése veszélyben lehet a wokingi csapatnál.