hero image

Ricciardo várja a montreali futamot: A kedvenc versenyeim M-mel kezdődnek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/06/15 07:48
Bakuban Daniel Ricciardo csapattársa, Lando Norris előtt végzett, de a szezonban mindössze másodszor szerzett pontot. Az azerbajdzsán utcáin elért eredmény akár egy kis sorozat kezdete is lehet.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Ricciardo már nagyon várja a közelgő montreali nagydíjat. Az AutoHebdónak elárul egy kis titkot: „Úgy tűnik, minden kedvenc futamom M betűvel kezdődik: Melbourne, Monaco, Monza és persze Montreal" - mondja az ausztrál, akinek az elmúlt években a koronavírus miatt nem adatott meg, hogy Kanadában versenyezhessen.

Kétségtelen, hogy Ricciardo számára az is szerepet játszik abban, hogy miért szerette meg ennyire ezt a versenyt, hogy 2014-ben Montrealban szerezte meg első nagydíjgyőzelmét. A Forma-1 jelenlegi erőviszonyait elnézve egy újabb győzelem elérhetetlennek tűnik, de egy jó eredmény szerinte a remek hangulatú lelátóknak köszönhetően lehetséges.

„Remélem, hogy ezúttal felhasználhatok valamit abból a kanadai varázslatból, hogy néhány extra pontot szerezzek a csapatnak” – mondta Ricciardo, akinek nagyon fontos lenne, hogy ismételten erős pontszerző helyen végezzen a McLarennel.

Ricciardo számára a bakui futam lehet a fordulópont, ugyanis a hétvége után jelezte, hogy az előző hetek kemény munkája végre pontokban is megtérült. Ricciardo meglehetősen megkönnyebbültnek érezte magát, hogy ismét kézzelfogható eredménnyel térhet haza. Bakut megelőzően ugyanis már arról beszéltek, hogy az ausztrál ülése veszélyben lehet a wokingi csapatnál.