hero image

Ricciardo Verstappenről: „A legjobbat hoztuk ki egymásból”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2022/06/05 07:49
Amikor Daniel Ricciardo visszagondol eddigi F1-es csapattársaira, egyvalaki kiemelkedik a tömegből: Max Verstappen. Az ausztrál szerint ők ketten ugyanis oly mértékben ösztönözték egymást, aminek következtében mindketten jobb teljesítményre voltak képesek.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Ricciardo és Verstappen három szezonon át, 2016 és 2018 között voltak márkatársak a Red Bullnál, és valóban elmondható, hogy ezen idő alatt rendesen megizzasztották a másikat. A győzelmek és dobogós helyezések mellett azonban volt pár nehezebb pillanat is.

A páros például 2017-ben Magyarországon, 2018-ban pedig Bakuban ütközött össze, és főleg az utóbbi incidensnek volt komolyabb utóhatása. A nyolcszoros futamgyőztes például nemrég arról beszélt, hogy a Verstappent körülvevő hype-nak is köze volt ahhoz, hogy az akkori szezon végén elhagyta a csapatot.

Emellett korábbi interjúkban bevallotta, hogy egyre inkább kezdte úgy érezni, a Red Bull Verstappen felé húz és az ő csapatává válik, miközben neki már nem jutott akkora szerep és figyelem. Mióta viszont elhagyta az istállót, a kapcsolata is jobbá vált Verstappennel.

„Amikor a csapattársaimra gondolok, Max kiemelkedik” – idézte Ricciardo szavait a NextGen-Auto.com. „Keményen megizzasztottuk egymást, ez néha jól, néha rosszul sült el, és legyen szó egy szenvedélyes rivalizálásról vagy tiszteletteljes intenzitásról, a legjobbat hoztuk ki egymásból.”

A szétválásuk óta viszont a két pilóta karrierje egészen más ívet vett. Miközben Verstappen egyre jobb és jobb lett, tavaly óta pedig már világbajnoknak mondhatja magát, Ricciardo helyzete nem akar megszilárdulni, és a renault-s kitérő után most a McLarennél akadtak gondjai.