hero image

Ricciardo Verstappenről: „A legjobbat hoztuk ki egymásból”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/06/05 07:49
Amikor Daniel Ricciardo visszagondol eddigi F1-es csapattársaira, egyvalaki kiemelkedik a tömegből: Max Verstappen. Az ausztrál szerint ők ketten ugyanis oly mértékben ösztönözték egymást, aminek következtében mindketten jobb teljesítményre voltak képesek.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Ricciardo és Verstappen három szezonon át, 2016 és 2018 között voltak márkatársak a Red Bullnál, és valóban elmondható, hogy ezen idő alatt rendesen megizzasztották a másikat. A győzelmek és dobogós helyezések mellett azonban volt pár nehezebb pillanat is.

A páros például 2017-ben Magyarországon, 2018-ban pedig Bakuban ütközött össze, és főleg az utóbbi incidensnek volt komolyabb utóhatása. A nyolcszoros futamgyőztes például nemrég arról beszélt, hogy a Verstappent körülvevő hype-nak is köze volt ahhoz, hogy az akkori szezon végén elhagyta a csapatot.

Emellett korábbi interjúkban bevallotta, hogy egyre inkább kezdte úgy érezni, a Red Bull Verstappen felé húz és az ő csapatává válik, miközben neki már nem jutott akkora szerep és figyelem. Mióta viszont elhagyta az istállót, a kapcsolata is jobbá vált Verstappennel.

„Amikor a csapattársaimra gondolok, Max kiemelkedik” – idézte Ricciardo szavait a NextGen-Auto.com. „Keményen megizzasztottuk egymást, ez néha jól, néha rosszul sült el, és legyen szó egy szenvedélyes rivalizálásról vagy tiszteletteljes intenzitásról, a legjobbat hoztuk ki egymásból.”

A szétválásuk óta viszont a két pilóta karrierje egészen más ívet vett. Miközben Verstappen egyre jobb és jobb lett, tavaly óta pedig már világbajnoknak mondhatja magát, Ricciardo helyzete nem akar megszilárdulni, és a renault-s kitérő után most a McLarennél akadtak gondjai.