hero image

Robert Kubica frusztrált a napja után: „Ennél többet akartam!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

FORMA-1

Óriási bulit rendezett a Red Bull az újabb F1-es címe miatt

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj és Verstappen nagy győzelme

FORMA-1

Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Motorsport.hu
2022/02/23 07:52
Az Alfa Romeo tesztpilótája, Robert Kubica szerda délelőtt kapott lehetőséget a C42-es volánjánál, viszont technikai problémák miatt mindössze 9 kört tudott teljesíteni. Érthető módon nem volt vidám a lengyel a problémás délelőtt után.
Ajánlott Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Robert Kubica idén is az Alfa Romeo F1-es csapatának tesztpilótája, és a svájci-olasz istálló a barcelonai teszteken a szerda délelőttöt osztotta ki az egyszeres futamgyőztesnek, azonban nem alakult zökkenőmentesen a kezdés az Alfánál.

A kivezető körön máris gond akadt a C42-vel, így Kubicának vissza kellett jönnie a bokszba, és körülbelül 3,5 órán keresztül dolgoztak a kocsival a bokszban, mielőtt az utolsó percekre visszatérhetett volna a pályára a 37 éves versenyző.

Érthető módon nem volt túl vidám a lengyel a délelőtti etapot követő sajtótájékoztatón, hiszen a következő napokban már csak Bottas és az újonc Csou kap lehetőséget az Alfa Romeónál, ő pedig abban bízhat, hogy Bahreinben is autóba ülhet majd.

„Az igaz, hogy problémára utal, ha nem tudsz sok kört megtenni. Szóval igen, gondjaink akadtak, de a csapat jó munkát végzett, és meg tudtuk oldani az egyik problémát. Viszont aztán egy újabb problémába ütköztünk.”

„Igazából már a bokszból kivezető körömön érzékeltem a gondot, de azt hittem, megoldottuk – mint kiderült, nem, és sajnos ezzel egy fél napot vesztettünk. Nagyon sajnálom, mert csak 2 kört tudtam megtenni, mielőtt rendesen tesztelhettem volna.”

„Ez a nap olyan volt, mint egy snack, ennél többet akartam. De ilyen a versenyzés. Remélem, Valtteri délután több kört tud majd megtenni, és szerintem a nap további része már problémamentes lesz. Remélem azt is, hogy sikerül behoznunk a mostani lemaradást, és minden több kilométert tudunk tenni az autóba” – fogalmazott Kubica.