Lando Norris nagyon-nagyon boldog volt, hogy sikerült megszereznie az első F1-es győzelmét, ráadásul teljesen váratlanul.

A Forma-1-nek sok olyan nagy tehetsége volt már, akiknek nem adatott meg a győzelem. Egyesek ideje korán távoztak egy tragédia miatt, amikor még rendkívül veszélyes volt az F1, míg másoknak nem jött ki a lépés. Komoly kis listát lehetne állítani ezen versenyzőkből, ahogyan azokból is, akik nem lettek világbajnokok, noha megérdemelték volna.

Az F1 néhol kegyetlen, máskor pedig sokat ad, és általában egészen váratlanul teszi ezt. Íme egy újabb példa erre, mert nem sokan gondolták volna, hogy Norris a Miami Nagydíjon szerzi meg az első királykategóriás győzelmét, ráadásul teljesen száraz körülmények között, miközben a csapattársa közelebb állt ehhez.

Később fordult a kocka, majd eljött az a pillanat, amire 2019 óta várt a fiatal brit, aki még mindig csak 24 éves. Hamilton is boldog volt emiatt, ahogyan a Red Bullnál sem keserű szájízzel fogadták a sokak által kedvelt pilóta sikerét, részben amiatt sem, mert tudják jól, hogy a kezükben van a bajnoki trófea.

Most minden Norrisról szól, aki rocksztárként ünnepelt és sírt, miközben a csapattársak dobálták a levegőben. Megható pillanatok voltak, amikre Lando nyugdíjasként is emlékezni fog, de addig még számos más győzelme is lehet, és nem kizárt, hogy egy nap felérhet a világ tetejére, mint világbajnok.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL