hero image

Rosberg: a Ferrarinak most már „nincs veszítenivalója”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/06/27 08:00
Nico Rosberg úgy véli, a Ferrarinak az utóbbi időben mutatott rossz formája miatt most „nincs veszítenivalója”, miközben próbálják tartani a lépést a Red Bull-lal.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Az idény első három futama után még úgy tűnt, az olaszok vették kezükbe az irányítást, és ők a bajnokság legnagyobb esélyesei. A szezon feléhez közeledve azonban már egészen más képet láthatunk.

Charles Leclerc Ausztrália óta nem tudott futamot nyerni, 2016 világbajnoka szerint azonban bizonyos szempontból ennek is megvan a maga előnye, mivel így már nincsen akkor nyomás a Ferrarin.

„Igazából már nincs veszítenivalójuk, szóval csak nyomják neki, aztán kiderül, mennyit tudnak kihozni belőle. Persze fontos lenne megoldaniuk a megbízhatósági gondjaikat, de a nyomás lényegében most lekerült róluk” – mondta a Sky Sports műsorában a német.

„Az első versenyek után még óriási favoritok voltak, de mostanra nagy hátrányba kerültek. Szóval már nincs mit veszíteniük. Mindent bele, teljes erőbedobással, aztán kiderül, ez mire lesz elég.”

Rosberget még megkérdezték arról is, melyik autót vezetné szívesebben, a Ferrarit vagy a Red Bullt. A válasza elég egyértelmű volt: „Mindenképp a Red Bullt. Talán ez nem olyan könnyű kérdés, de azért is mondom őket, mert az utóbbi időben inkább a Ferrari hibásodik meg, miközben a Red Bull többnyire megoldotta a gondjait.”

Emellett a 2016-os bajnok nincs a legjobb véleménnyel Carlos Sainzról sem, akit nem tart világbajnok alkatnak. „Sainzban megvan, hogy egy jó, erős versenyző legyen a Ferrari számára, de jelenleg nincs meg benne, hogy világbajnok legyen.”

„A teljesítmény tekintetében Charles minden idei futamon jobb volt nála. Szóval ezen a téren még elég sokat kell találnia ahhoz, hogy egy szintre kerüljön Leclerc-rel. Ez elég nagy meglepetés a tavalyi évet tekintve, de ez persze egy teljesen másik autó, így talán több időbe telik alkalmazkodnia hozzá.”