hero image
Nico Rosberg / Twitter

Rosberg: A "legjobb" Hamilton bajban van Russell miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/03/21 18:58
Nico Rosberg arra számít, hogy Lewis Hamilton egyszer csak újra a régi formájában tér vissza a pályára, és akkor parázs csata bontakozhat ki közte és George Russell között.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

George Russell egyelőre kiállja a próbát, hiszen Lewis Hamilton oldalán a tavalyi évet követően idén is képes legalább azt a szintet hozni, amit a hétszeres világbajnok. Sőt, a fiatal brit tavaly legyőzte Hamiltont az összesített pontversenyben, idén pedig szintén nagy esély mutatkozik erre.

Russell ráadásul az időmérő edzéseken is egyre meggyőzőbb, idén eddig mind a két alkalommal Hamilton elé kvalifikálta magát, és ha nincs a Bahreini Nagydíj rajtja utáni keveredés, a pontversenyben is a brit csapattárs előtt lehetne. Nico Rosberg arra számít, hogy ez a helyzet a jövőben könnyen megfordulhat, legalábbis erről nyilatkozott az Express.com-nak

„George a végső teszt, ő a jövő világbajnoka. Lewisnak nehéz lesz az élen maradnia. Láttuk tavaly, milyen fantasztikus szezont futott George. George ismét folytatja ezt a formáját. Nagy-nagy kihívás lesz, de ne felejtsük el, hogy Lewis minden idők legjobbja, szóval ha lesz valaki, aki meg tudja verni George-ot, akkor az Lewis lesz.”

Rosberg szerint Russellnek most maximálisan ki kell használnia Hamilton gyengébb formáját, mert amikor a hétszeres bajnok magas szinten teljesít, akkor többnyire verhetetlen.

„Ez egy kis gyengeség, hogy Lewisnak ez néha megvan (hogy vannak rosszabb időszakai). Mentálisan egy kicsit lentebb megy, és kicsit elveszíti a flow-t. De ő minden egyes alkalommal egy nagy durranással tér vissza, szóval kedves George ne kényelmesedjen el túlságosan.”