hero image

Rosberg a Wolff-Hamilton esetről: „Talán emiatt lehetett mérges Wolff!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/23 07:58
A Mercedesszel világbajnoki címet szerző Nico Rosberg elmondta a véleményét arról, hogy szerinte mi állhatott a háttérben, amikor Toto Wolff nagyon indulatosan beszélt Lewis Hamiltonnal.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Meglepő képsorokat lehetett látni az Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzésén: a Mercedesek kiesését követően a csapatfőnök Toto Wolff rendkívül ingerülten beszélt Lewis Hamiltonnal – a videót itt tekinthetitek meg.

Ennek kapcsán a korábbi Mercedes-pilóta Nico Rosberg elmondta, hogy szerinte mi állhatott a háttérben, de biztos információval természetesen nem tudott szolgálni a német versenyző.

„Lewis frusztrált lehetett a csapatrádión, és amiatt panaszkodhatott, hogy a Mercedes nem tette azt, amit gondolt a stratégia kapcsán, vagy az autóra panaszkodott” – spekulált a hétszeres világbajnok korábbi csapattársa.

Rosberg arra is kitért, hogy a csapat első emberének talán nem tetszhetett az, hogy Hamilton még a Q2 befejezése előtt kiszállt az autójából.

„Lewis már azelőtt kiszállt az autójából, mielőtt véget ért volna a Q2, pedig lehetett volna 1 százalék esély arra, hogy jó állapotban maradt a pálya a javításhoz. Talán Toto emiatt volt mérges.”

„De ez is megmutatja, hogy egyre nagyobb a stressz a csapaton belül. Ahelyett, hogy előre mennének, inkább hátra lépkednek. Majdnem két másodperces volt a hátrányuk, és 10 éve nem sikerült ilyen rosszul az időmérőjük. Ez növeli a feszültséget” – utalt Rosberg arra, hogy a 2012-es Japán Nagydíj óta nem fordult elő a Mercedesszel, hogy nem képviseltették magukat a Q3-ban.

Rosberg azt is hozzátette, hogy szerinte nem lenne bölcs dolog megkérdőjelezni Wolff pozícióját a csapat élén, ugyanis azt gondolja, a sport egyik legjobb csapatvezetője.

„Toto minden idők egyik legjobb csapatvezetője, nagyon jó abban, hogy együtt tartsa az embereket. Természetesen vannak kirohanásai és fel tudja dühíteni magát, de ő a megfelelő ember a szerepre” – mondta a Sky Sportsnak.