hero image

Rosberg aggódik a Mercedesért a „növekvő feszültség” miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/04/27 07:58
Nico Rosberg mostanában eléggé sűrűn formál véleményt korábbi csapatáról, és legutóbb arról beszélt, hogy meglátása szerint elkezdett növekedni a belső feszültség a Mercedesnél, ami viszont szerinte természetes az eredmények elmaradása miatt.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Miközben George Russell a negyedik helyen tudta befejezni az Emilia Romagna Nagydíjat, Lewis Hamilton csupán 13. lett, és még kört is kapott tavalyi bajnoki riválisától, Max Verstappentől.

Még az időmérő után hamar szárnyra kaptak azok a felvételek, melyeken Toto Wolff és Hamilton látszólag nem értenek egyet valamiben, és heves gesztusok közepette beszélgetnek egymással.

Ennek a momentumnak a jelentőségét ugyan mindketten igyekeztek kisebbíteni, mondván, hogy csak elégedetlenek voltak a helyzet kapcsán, Rosberg mégis úgy véli, hogy több lehet a háttérben, mint amiről mi jelenleg tudunk.

„Ez egyértelműen egy igazán kemény helyzet Lewis számára. Eddig a pályafutása során minden egyes évben tudott futamot nyerni, de most úgy tűnik, ez lehet az a szezon, ahol megszakad ez a sorozat” – mondta a német bajnok a Sky Sports F1-nek.

„Látni lehet a növekvő feszültséget. Látni lehetett, ahogy Toto szerintem Lewisra volt mérges, mert Lewis talán kicsit túlságosan is kritizálta a csapatot a belső rádiózás során. A feszültség tehát nő, ami természetes ilyenkor, és Lewis is nyilván egyre több érzelmet fog majd kimutatni. A tapasztalata révén viszont vélhetően sikerül majd neki ezt kordában tartania.”

Rosberg egyébként még azt is kifejtette, hogy valamelyest át tudja érezni korábbi nagy riválisa helyzetét és frusztráltságát. „Kemény volt őt ilyen állapotban látni. Eléggé maga alatt volt, ami érthető.”

„Hosszú ugyan a szezon, de sehol sem tartanak az autóval. Nem nagyon fognak tudni futamgyőzelmekért harcolni a közeljövőben, ezért nehéz lesz Lewis számára fenntartani a motivációját.”

„Szerintem azért menni fog neki, mert ő egy igazi harcos, és ne feledjük, hogy mindig le akarja győzni a csapattársát. Ez nagyon-nagyon fontos neki. Mivel George most ilyen jól megy, így ez lehet a legnagyobb motiváló tényező számára, hogy megpróbálja legyőzni őt.”