hero image

Rosberg: Hatalmas nyomás alatt van a Mercedes, ha hibáznak, a 2023-as évüknek is annyi...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/04/29 08:01
A Mercedes korábbi versenyzője, Nico Rosberg úgy véli, hogy hatalmas a nyomás a német istállón, akik ha rossz utat követnek a 2023-as évüket is leírhatják vele. Emellett hozzátette, a nehézségek ellenére Toto Wolff kordában tudja tartani a dolgokat.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Az Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéjén pénteken láthattuk, ahogy a csapatfőnök Toto Wolff dühösen beszél Lewis Hamiltonnal. Nico Rosberg elmondta, szerinte mi állhat a konfliktus hátterében, valamint hozzátette, nagyon nehéz a Mercedes helyzete.

„Toto azért volt mérges Lewisra a garázsban, mert Lewis valami olyat csinált, ami nem volt jó. És Toto az egyetlen a csapatban, aki valóban megmondhatja a véleményét Lewisnak, ahogy azt is, hogy keményen megmondja, hogy ez nem működik – ennek láthattuk az első jeleit” – magyarázta Rosberg a német Sky-nak.

„Nagyon nehéz optimistának maradniuk, mert most már ők is látják, hogy – ahogy ők is fogalmaztak – a világbajnoki esélyeiknek valószínűsíthetően vége. És még az a veszély is fennáll, hogy a következő szezonjuk is nehéz lesz, mert már most elkezdődik a 2023-as kocsi fejlesztése.”

„Ha rossz utat követnek, akkor a következő évüknek is annyi, tehát hihetetlenül nagy most a kockázat és hatalmas nyomás alatt vannak, hogy gyorsan kiderítsék, mi a problémájuk.”

Rosberg arra is kitért, hogy nagyon erősnek tartja Wolff és Hamilton kapcsolatát, és a nehézségek ellenére az osztrák vezető képes arra, hogy kordában tartsa a dolgokat.

„Biztos vagyok benne, hogy elképesztően erős a kapcsolatuk, és hogy nagyon tisztelik egymást. Ettől függetlenül mindig lesznek hevesebb pillanatok. Lewis kicsit többet panaszkodik a csapatra és a mérnökökre.”

„A nyomás folyamatosan nő a csapaton belül, de Toto egy nagyon-nagyon erős vezető. Ő kontroll alatt tudja tartani a dolgokat” – véli korábbi főnökéről a 2016-os szezon F1-es világbajnoka.