hero image

Rosberg kizártnak tartja, hogy valaha is csapatfőnök legyen a száguldó cirkuszban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/29 11:29
A korábbi Forma-1-es világbajnok azt is elmondta, miért nem vállalna ilyen munkát, annak ellenére, hogy az Extreme E sorozatban jelenleg is saját csapatot vezet.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az elmúlt napokban Helmut Marko, a Red Bull Racing szakmai tanácsadója vetette fel, hogy könnyedén el tudná képzelni a Forma-1-től visszavonuló Sebastian Vettelt az utódjaként, így a négyszeres világbajnok egy napon akár csapatvezető is lehet.

Ezzel kapcsolatban a spanyol AS című lap kérdezte meg Vettel honfitársát, a mostanság F1-es szakértőként is tevékenykedő Nico Rosberget, vállalna-e csapatvezetői szerepet a száguldó cirkuszban.

A 2016-os Forma-1-es világbajnok egyébként az Extreme E sorozatban saját alakulatot irányít, de a kérdésre határozott választ adott.

„A válaszom egyértelműen nem. Az Extreme E-ben más a helyzet, mert nincs túl sok verseny. Évente öt futam semmi a Forma-1-es 24-hez képest. Ha a száguldó cirkuszban vállalsz munkát, az egész életed annak kell szentelned.“

„Nagyon kevés időd marad a családodra, a barátokra, én pedig ezt már egyszer eljátszottam. Ma már teljesen ás ember vagyok, soha többé nem akarom ezt megtenni. Az az intenzitás, a folytonos változás, az utazás már nem nekem való.“

„Szeretem a jelenlegi életemet, ami egyúttal azt is jelenti, hogy soha többé nem tudnék teljes munkaidős állást vállalni a Forma-1-ben“ - szögezte le Rosberg.