hero image
Nico Rosberg / Twitter

Rosberg megnevezte a TOP5 pilótáját a tavalyi szezonban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/01 15:59
Nico Rosberg a legújabb videójában elárulta, számára kik voltak a legjobb pilóták a 2022-es szezonban. Az egykori világbajnok úgy véli, hogy Max Verstappen első helyéhez kétség sem férhet, ugyanakkor George Russellt jobbnak tartotta, mint Lewis Hamiltont.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A 2016-os F1-es szezon világbajnoka, Nico Rosberg nem távolodott el a Forma-1-től, hiszen a YouTube-csatornáján rendszeresen közzétesz videókat, melyekben a sporttal kapcsolatos történésekre reflektál. Az év lezárásaként pedig úgy gondolta, hogy érdemes lenne megneveznie azt a legjobb öt pilótát, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak 2022-ben.

Az első helyezett nem hozott nagy meglepetést, hiszen a domináns teljesítményt nyújtó Max Verstappen ért fel a lista csúcsára. A kétszeres világbajnokot aztán a Mercedes pilótája követte Rosberg rangsorában, ám némi meglepetésre nem Lewis Hamiltont nevezte meg, hanem azt a George Russellt, aki első évét teljesítette a német gyártó színeiben.

Őket a Ferrari pilótája, Charles Leclerc követte, és Hamilton csak a monacói tehetség után következett. Mint ismert, Rosberg és Hamilton nem ápol kifejezetten jó viszonyt egymással, hiszen amikor csapattársak voltak, számos alkalommal ütköztek és hátráltatták egymást a világbajnoki küzdelmekben.

Ennek ellenére azt nem lehet elvitatni, hogy Russell idén meggyőzőbb teljesítményt mutatott, mint Hamilton, hiszen ő szerezte meg csapata egyetlen futamgyőzelmét, ráadásul a végelszámolásban is több pontot gyűjtött.

Az utolsó, ötödik helyre Lando Norris fért oda, aki idén olyannyira Daniel Ricciardo fölé nőtt, hogy az ausztrált végül menesztette a McLaren. Rosberg azonban megnevezett egy hatodik pilótát is, mégpedig Fernando Alonsót, aki valóban remekül vezetett 2022-ben.