hero image

Rosberg: Sainz nem áll készen a világbajnoki harcra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/29 08:02
Nico Rosberg szerint a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz még nincs készen arra, hogy a világbajnoki címért küzdjön, ugyanis csapattársával szemben is jelentős a lemaradása.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Carlos Sainz lemaradt a győzelemről a Kanadai Nagydíjon, de a második hellyel nagyon elégedett lehetett. Nico Rosberg azonban nem számít arra, hogy Sainz képes lesz felvenni a versenyt Charles Leclerc-rel és harcba szállni a világbajnoki címért az idei szezonban.

„Sainzban benne van, hogy egy jó pilóta legyen a Ferrarinál, de jelenleg nincs benne annyi, hogy világbajnok legyen. Teljesítményét tekintve Leclerc idén minden versenyen felülmúlta őt" - értékelt a Sky Sports elemzője.

Az arányok a világbajnokságban egyértelműen látszanak. Míg Leclerc 126 ponttal a harmadik helyen áll, addig Sainz két hellyel van mögötte. Ráadásul még mindig nem sikerült Forma-1-es futamot nyernie, bár többször is közel járt hozzá, de egyelőre a szerencse elkerülte.

Rosberg is úgy látja, hogy Sainz még tud fejlődni, azonban nem zárja ki, hogy Sainz egy napon világbajnok legyen, de szerinte ez nem mostanában lesz. „Még sokat kell fejlődnie, ami a tavalyi év után elég meglepő. Persze az autó teljesen más, szóval talán több időre van szüksége, hogy mindent elsajátítson."