hero image

Rosberg szerint Hamilton nagy szerepet játszik a rossz eredményekben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/04/25 07:59
Nico Rosberg nem fogta vissza magát, amikor azt mondta, hogy korábbi csapattársa, Lewis Hamilton rossz munkát végzett Imolában. A német a britet fiatalabb csapattársához hasonlítja, és megjegyzi a Toto Wolff csapatfőnökkel való feszültséget.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Rosberg mindenkinél jobban tudja, milyen a Mercedesnél a színfalak mögött dolgozni. A német 2016-ban világbajnokságot nyert, amikor a csapatnál versenyzett, és Hamilton ellen harcolt a bajnoki címért. Rosberg értékeli egykori riválisát, és elemzi a csapaton belüli jelenlegi helyzetet Hamilton katasztrofális hétvégéje után.

A hétszeres világbajnok a tizennegyedik helyen végzett, és a futam majdnem felére beszorult Pierre Gasly AlphaTaurija mögé, aki viszont beszorult Alexander Albon Williamse mögött. Csapattársa, George Russell, aki idén igazolt át a Williamstől, a futam végéig maga mögött tudta tartani Valtteri Bottast, és megszerezte a negyedik helyet.

„A negyedik helyen végzett, ugyanabban az autóban. Lewisnak egyértelműen nagy szerepe volt a hétvégi rossz eredményben. Russell egy ragyogó hétvége után negyedik lett, szóval egyszerűen több volt abban az autóban. Toto ezért nyilvánvalóan megpróbálja őt újra motiválni” - mondta Rosberg a Sky Sportsnak.

Rosberg Wolff nyilatkozataira utalt, amelyben bocsánatot kért Hamiltontól a rossz autó miatt. A német azt gondolja, hogy Wolffnak két indoka lehet ezekre a bocsánatkérésekre: „Nagyon fontos, hogy Lewis az egész szezonban megőrizze a motivációt. Ez az egész csapat számára fontos. Ezt most ebben a helyzetben elég könnyen elveszítheti."