hero image
Aston Martin / Twitter

Rosberg szerint Vettel példát mutat a Forma-1-en kívül is

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2022/12/29 19:29
Nico Rosberg úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel a Forma-1-en kívüli élete során sokat tehet majd azokért az ügyekért, amelyekért korábban felemelte a hangját. A 2016-os szezon világbajnoka szerint ebben a dologban Lewis Hamilton is az élen jár.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A 2022-es idény végén visszavonuló Sebastian Vettel nemcsak a versenyzésben alkotott maradandót, de gyakran a társadalmi szerepvállalásaival is felhívta a figyelmet bizonyos általa fontosnak vélt ügyekre. Ilyen volt például az, amikor az egyik futam után ott maradt a helyszínen, és a rajongók hátrahagyott szemetét szedte össze.

A társadalmi sokszínűség volt a másik kiemelt ügy a négyszeres bajnok életében, és ezt nem volt rest alkalom adtán a világ tudtára adni. Idővel még az Instagramra is regisztrálta magát, hogy példát mutasson a követőinek, holott ez korábban elképzelhetetlennek tűnt. Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a német hasznosan fogja tölteni az idejét az F1 után is.

„Biztos vagyok benne, hogy olyasmit fog csinálni, amivel hozzájárul a társadalmi értékekhez” – jelentette ki Rosberg a Sky Sports Any Driven Monday című műsorában. „Ez rendkívül fontos, mert nekünk a sportban sok lehetőségünk van, óriási rajongótáborral rendelkezünk, és példaképek lehetünk, példát mutathatunk.”

Nico Rosberg szerint Lewis Hamilton szintén hasonló utat járt be, mint Sebastian Vettel, már ami a Forma-1-en kívüli szerepvállalást illeti. Mint ismert, a hétszeres világbajnok a legnagyobb szószólója az egyenlőségért folytatott harcnak, illetve gyakran felemeli a hangját a rasszizmus ellen is.

„Nagyon jó volt látni, hogy Lewis sokat tett ezért. Persze, néha ellentmondásos, ám ahogy kezeli (a számára fontos ügyeket), az nagyszerű. Vettel is megtette, én is jártam ezen az úton, szóval szerintem jó irányba halad” – zárta le a gondolatait az egykori Mercedes-versenyző.