hero image
dppi

Rosberg szkeptikus a Ferrari új csapatfőnökével kapcsolatban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/12/14 21:29
2016 Forma-1-es világbajnokának, Nico Rosbergnek úgy tűnik, a Ferrarinak esélye sem volt olyan csapatfőnököt találni, mint Toto Wolffot, akit a történelem egyik legjobb vezetőjének tart.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Kedden a Ferrari-szurkolók arra ébredhettek, hogy új csapatfőnök vezeti mostantól a bokszutca falán a vörösöket: Frederi Vasseur. A francia szakembernek komoly tapasztalata van, de kinevezése nem nyerte el mindenki egyöntetű tetszését, sokak szerint már az Alfa Romeónál is felemás teljesítményt nyújtott.

Kérdés azonban, hogy ki lehetett volna az, aki megfelelő tapasztalattal is rendelkezik és bizonyítottan jobban irányítja a csapatát, mint Mattia Binotto tette: A két nyilvánvaló válasz Christian Horner és Toto Wolff lettek volna, de ők nem akartak, vagy nem tudtak távozni jelenlegi pozíciójukból.

Wolff például a Mercedes csapatának 33%-os tulajdonosa, szóval már csak emiatt is esélytelen, hogy akár meg is gondoljon egy hasonló átigazolást, még ha a Ferrari-rajongók, akik arra panaszkodnak, hogy a csapatnak nincs elég politikai tőkéje, biztosan örömmel fogadnák őt. Ő maga korábban úgy fogalmazott, ha pár évvel ezelőtt kap hívást Maranellóból, csapot-papot ott hagyott volna.

Egykori világbajnok pilótája, Nico Rosberg azok közé tartozik, akik szkeptikusak Vasseur kinevezésével kapcsolatban, erről a német Sport1-en beszélt: „Úgy érzem, hogy ez a bejelentés sokaknak csalódást fog okozni.”