hero image

Rosberg Verstappen és Leclerc párharcáról: Ezt akarják a szurkolók!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/23 08:00
Nico Rosberg élvezi a Red Bull Racing és a Ferrari izgalmas csatáját, és a korábbi világbajnok szerint a bajnokság sem dőlt még el.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Bár Max Verstappen rövid idő alatt jelentős előnyre tett szert Charles Leclerc-rel szemben, a monacói az elmúlt néhány futamon csökkenteni tudta azt. Silverstone-ban egy a Verstappen autójába ragadó szénszáldarab segítette, de Ausztriában egyértelműen a Ferrari volt a legjobb csapat.

Nico Rosberg nincs meggyőződve arról, hogy a Red Bull Racing a leggyorsabb csapat: „Szerintem az F1 elképesztően izgalmas, a bajnoki címért folyó verseny még mindig nagyon nyitott. A Ferrari még mindig gyors, azt mondanám, hogy még mindig előnyben vannak a Red Bull-lal szemben" - mondta a korábbi pilóta a Sky Sports F1-nek.

Egy versenyhétvége alatt is jelentősen változhat a mérleg a Red Bull Racing és a Ferrari között. A Ferrari például gyorsabb volt a francia második szabadedzésen, de Verstappen hosszú etapjai jobbnak tűntek. Rosberg szerint ez a holland alacsonyabb leszorítóerejének köszönhető.

A Francia Nagydíjon Verstappen és Leclerc ismét egymással egymással küzdhet, előzésekkel a pályán. Rosberg meglepődött, hogy még mindig ilyen jó a hangulat kettejük között, hiszen a két pilóta már többször találkozott egymással a pályán, heves csaták keretein belül.

Ennyi közvetlen harc esetén biztos, hogy „egy összeérés vagy egy incidensről alkotott eltérő vélemény" lesz a vége. Sőt, Rosberg még reménykedik is egy ilyenben, mer „szurkolóként szeretnénk, ha a dolgok kicsit jobban felforrósodnának”.