Az FIA szóvivőjének elmondása szerint jelenleg nincsenek abban a helyzetben, hogy megfontolják az esetleges új érkezők jelentkezését – ez Michael Andrettiék számára lehet rossz hír, akik már 2024-ben ott lennének az F1-es rajtrácson.

Magyar idő szerint péntek este érkezett a hír Mario Andretti tweetje által, hogy Michael Andretti 2024-től csapatot indítana a Forma-1-ben, ehhez pedig Mario elmondása szerint minden erőforrásuk megvan.

Andrettiék számos sorozatban rendelkeznek csapattal, tavaly ősszel pedig előrehaladott tárgyalásokat folytattak az Alfa Romeo F1-es csapatának átvételéről, azonban ez végül meghiúsult.

És miközben a szurkolók többsége örömmel fogadna egy stabil hátterű 11. csapatot, addig ennek a megvalósulása messze nem vehető biztosra. Ennek egyik oka a 200 millió dolláros belépési díj (amelytől akár el is tekinthet az F1), a másik pedig az, hogy az FIA szóvivője egy, az Andretti szempontjából nem éppen kedvező közleményt adott ki.

„Az FIA jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy fontolóra vegyen vagy kommentáljon az FIA Forma-1-es világbajnoksággal kapcsolatos, potenciális új belépői szándéknyilatkozatokat vagy pályázatokat” – áll a The Race-nek elküldött közleményben.

Tehát jelenleg formális procedúra nincs a belépni kívánó csapatok számára, ez pedig az Andrettin kívül a további, de kevésbé komolynak tűnő jelentkezők számára sem jó hír – ebbe a kategóriába tartozik a Panthera Team Asia, valamint a Campos/Monaco egylet is.

Eközben egyértelműnek tűnik, hogy a költségvetési sapka bevezetése, illetve az új Concorde-egyezmény további pénzügyi szabályai új csapatokat és márkákat vonzhatnak az F1-be, és ha lehetséges lesz a jelentkezés, jó eséllyel érkezhet új istálló.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL