Daniel Ricciardo szempontjából szomorú, ugyanakkor érthető hírt közölt a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner, miszerint „nagyon specifikus” Ricciardo szerződéstervezete.

Hivatalos bejelentés még nem történt az ügyben, ugyanakkor a főtanácsadó Helmut Marko már pénteken azt mondta, hogy Daniel Ricciardo lesz jövőre a harmadik számú versenyzőjük, majd visszavonta a nyilatkozatát, mondván, egy „ha” kimaradt a sajtóban megjelent szövegből.

A csapatfőnök Christian Horner egyértelművé tette, hogy a szerződés aláírása még nem történt meg, viszont erős utalást tett arra, hogy már csak idő kérdése a dolog. Ezenkívül azt hangsúlyozta, hogy nagy segítség lenne számukra Ricciardo érkezése:

„Manapság nagyon igénybe veszi a versenyzőket a Forma-1-es szezon, és mivel csapatként nagyon aktívak vagyunk, így nagy előny lenne számunkra egy olyan versenyző leigazolása, mint Daniel, akinek a munkáját nyilvánvalóan a szimulátorban is igénybe vennénk.”

„Néhány futamon is ott lesz velünk – természetesen akkor, ha aláírja a szerződést. Biztos vagyok benne, hogy minden részlet világos lesz, ha aláír” – tette hozzá Horner.

Ezt követően arra terelődött a szó, hogy az F1-es csapatnál nagydíjakon is rajthoz állhat-e az energiaitalos istállóval a nyolcszoros futamgyőztes, ennek kapcsán Horner határozottan fogalmazott:

„Nem, Daniel szerződése nagyon specifikus ezen a téren. Checóval a következő két szezonra szerződésünk van. Max és Checo együttműködésének eredménye fenomenális, idén 5 kettős győzelmet arattunk, nyolc év után először lettünk konstruktőri bajnokok, amihez nyilvánvalóan mindketten hozzájárultak.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL