Fernando Alonso némileg meglepő bejelentést tett a tavalyi Magyar Nagydíj után, amikor elhatározta, hogy az Alpine-t elhagyva az Aston Martinhoz igazol. A kétszeres bajnok azonban látja a pozitív jeleket az istállónál, nemrég pedig a tényleges munkát is megkezdte velük.

Alonso ezen a héten először látogatott el az Aston Martin F1-es központjába, ahol rögtön meg is kezdte a munkát új csapatával, hiszen már nincs messze az új idény kezdete, így minden apróságnak jelentősége van.

A pilóták január óta már keményen készülnek és edzenek odahaza vagy speciális edzőtáborokban a 2023-as szezonra, de előbb-utóbb eljön az a pont, amikor ismét ténylegesen munkába kell állniuk a csapatnál, és ez általában azzal kezdődik, hogy visszatérnek az alakulat központjába.

Most Alonso is ezt tette, csak ő nem visszatért, ha tulajdonképpen bemutatkozott Silverstone-ban, ahol természetesen találkozott a főbb csapattagokkal, valamint megejtette az üléspróbáját is az idei Aston Martinban.

A felvételek tanúsága szerint jól érezte magát, a nap végén pedig beült kicsit a szimulátorba is, hogy fusson néhány bemelegítő kört. A spanyol elképesztően motivált, és a célja továbbra is a harmadik bajnoki cím megszerzése. Ehhez persze sokat kell javulnia még az Astonnak, de mindenki nagyon elkötelezett az iránt, hogy mindez sikerüljön.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL