A Mercedes versenyzője, George Russell úgy gondolja, hogy a brazíliai győzelem miatt maradt a téves koncepciójánál a Mercedes, de hamarosan irányváltás jön.

George Russell első mercedeses szezonjában első futamgyőzelmét is megszerezte: a Brazil Nagydíjon kettős győzelmet arattak Lewis Hamiltonnal, azonban a fiatalabbik brit szerint nem csak előnyei származtak a győzelemből.

Russell ugyanis a szaúdi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy szerinte ez a győzelem terelte a téves irányba a Mercedest, és emiatt tartottak ki a „zero pod” koncepció mellett:

„A Brazil Nagydíj téves útra terelt minket, mivel úgy éreztük, hogy csapatként fejlődünk, és hogy jó irányba tartunk. Ez is igényel némi elemzést, mert az egészen biztos, hogy tényleg sikerült fejlődnünk a tavalyi év folyamán.”

„Főleg az év vége felé léptünk előre, és emiatt azt hittük, hogy találtunk valamit, és a W14-es valószínűleg a tavalyi kocsink extrémebb változatának tekinthető. De egyértelmű, hogy a többiek más irányba haladnak, mi pedig maradtunk ennél az iránynál, ami nem a helyes.”

Amikor arról kérdezték a 25 éves pilótát, hogy biztosak-e abban, hogy koncepciót kell váltaniuk, azt mondta, ezt 100 százalékos biztonsággal nem lehet kijelenteni:

„Eléggé biztosak vagyunk abban, hogy milyen irányba kell mennünk. De soha nem lehet 100 százalékosan biztosnak lenni, mert Brazília után még azt mondtam volna, hogy 100 százalék, hogy helyes úton járunk, és valószínűleg ti is elhittétek volna a fejlődésünket látva.”

„A tél folyamán valami megváltozott, az FIA megváltoztatta a padlólemezre vonatkozó szabályokat, mi pedig valószínűleg nem úgy reagáltunk, mint a többiek”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL