hero image

Russell: „A Mercedes még nem tett komoly előrelépést”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/21 08:09
George Russell úgy gondolja, csapata Kanadai Nagydíjon mutatott teljesítménye még nem jelenti azt, hogy jelentőset léptek volna előre versenyképesség terén.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Mercedes nehéz évkezdésen van túl a W13-assal, és ugyan szépen lassan javulni látszanak, még mindig vannak olyan hétvégéik, ahol komoly gondokkal szembesülnek. Baku után legutóbb Kanadában azonban jobb arcát mutatta az autó, a végeredmény pedig egy harmadik és negyedik hely lett a futamon.

Russell viszont az erős időmérős tempójuk, valamint a versenyen elért helyezések ellenére is úgy nyilatkozott, hogy „a valódi különbség az élcsapatok autóihoz képest még mindig eléggé jelentős”.

„Papíron talán úgy nézett ki, hogy kicsivel jobbak lettünk, de valójában még messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk. Szóval még nem tettünk komoly előrelépést. A munka viszont folyamatosan megy, hogy csökkentsük a különbséget.”

Russell azt is elmondta, hogy az istálló továbbra is szembesül még új problémákkal. „Ha megoldunk egy gondot az autón, általában beleesünk egy másik csapdába. A delfinezés már eltűnt, de ha közelebb engedjük a kocsit a talajhoz, akkor elég keményen nekiverődik az alja. Úgy tűnik, még nem találtuk meg az aranyközéputat.”

A Mercedes a hétvége folyamán eltérő beállításokkal küldte pályára két pilótáját, mivel Russell egy nagyobb leszorítóerős hátsó szárnnyal ment, míg Hamilton kisebbel. „A nagyobb szárny mellett határoztunk nála az időmérőre, mert látni akartuk, mire megy így vele, miközben a futamtól tartottunk kicsit” – magyarázta Andrew Shovlin Russell kapcsán.

„Neki azonban sikerült támadnia vele a kanyarokban, és szépen jött előre egészen a negyedik helyig. Igazán nehéz tudni, hogy mire számítsunk minden egyes pályán ezzel az autóval, de mindenképpen maximalizáltuk a lehetőségeket, és az autóról is tanultunk valamit.”