hero image
dppi

Russell: A Red Bull büntetése csak papíron kemény

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/02/11 16:59
A Red Bull 2021-ben túllépte a Forma-1 költségvetési plafonját, így 10%-kal kevesebb időt tölthetnek el a szélcsatornában és hétmillió dollárt is fizetniük kellett. George Russell szerint ez nem fog nekik annyira fájni, mint elsőre tűnik.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Mivel Max Verstappen és Sergio Perez csapata zárta az élen a konstruktőri világbajnokságot, míg a Mercedes csak a harmadik lett, a 2021-ben bevezetett aerohendikep-szabály értelmében a címvédők eleve kevesebb időt tölthetnek el aerodinamikai tesztekkel.

A Red Bull a teljes tesztidő (melyet csak a Williams kap meg) mindössze 70 százalékát kapja meg, míg a Mercedes 80-at. Ennek tetejébe jön még a Red Bull büntetése, ami miatt összesen 63 százalékuk marad – mivel a büntetés már a 70 százalékból vonódik le.

Az Auto, Motor und Sportnak adott interjúban Russell erről mondta el a véleményét: „Lehet, hogy tényező lesz, de a Red Bull eleve hatalmas előnyből indul és az alapok már le vannak téve náluk. Mi azért használjuk a szélcsatornát, hogy válaszokat találjunk.”

„Példának okáért, ha mi megyünk a szélcsatornába, azért megyünk, hogy leteszteljük, valóban jó irányba megyünk-e. Eközben a Red Bull, akik már kezdettől fogva jó úton haladtak, nem problémákat megoldani megy, hanem a teljesítményt feljebb tornászni.”