hero image

Russell a szezon előtt azt hitte, Monacóig meglehet első győzelme

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/05/28 08:06
George Russell arról beszélt, hogy előzetesen mindenképpen csalódásként élte volna meg, ha a szezon hetedik versenyéig, vagyis a Monacói Nagydíjig nem tudja megszerezni első F1-es sikerét.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Miután a Williamstől végre felkerült a Mercedeshez, akik az utóbbi nyolc konstruktőri bajnokságot meg tudták nyerni, a fiatal brit azt hihette, hogy nincs messze számára a várva várt futamgyőzelem.

Az év elején viszont kiderült, hogy a helyzet egyáltalán nem olyan, mint amire számított, a Mercedes pedig nem tud a Ferrari és a Red Bull közelébe érni, ráadásul még olykor a középmezőnnyel is meggyűlt a bajuk.

„Ha azt mondtad volna nekem, hogy lemegy hét verseny a szezonból, nekem pedig még nincs győzelmem, akkor az mindenképpen csalódást keltő lett volna. Figyelembe véve azonban az autó eddigi tempóját és hogy hol álltunk csapatként, viszonylag elégedett vagyok azzal, ahogy teljesítettem.”

„Úgy vélem, maximalizálni tudtuk az eredményeket. Nem látok túl sok olyan futamot, ahol sokkal jobbak lehettünk volna. Én viszont nyilván a bajnokságért akarok harcolni” – mondta Russell.

„Most nyilván Max és a Red Bull ellen kell mennünk, valamint persze Charles is elképesztően jó munkát végez a Ferrarinál. Csapatként nekünk viszont tovább kell dolgoznunk, ahogy nekem is személyes szinten.”

Egyelőre Monacóban sem tűnik úgy, hogy a Mercedesnek és Russellnek esélye lenne a két élcsapat ellen, és az sem biztos, hogy ezúttal ők lesznek a harmadik erő, mivel több másik istálló is biztató teljesítményre lehet képes a hercegség utcáin, így a britnek még valószínűleg tovább kell majd várnia első sikerére.