hero image

Russell cáfolja Wolff kijelentését, mely szerint az idei Mercedes egy „díva”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/05/17 08:06
George Russell szerint Toto Wolff még finoman is fogalmazott, amikor a díva szót használta az idei Mercedesre, ugyanis a fiatal brit szerint „gyilkos” néha vezetni.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Wolff úgy jellemezte a Mercedes autóját, hogy egy díva, mivel Russell és Lewis Hamilton is nehezen boldogul vele az idei szezonban. A Mercedesnek még nem sikerült megfejtenie a Forma-1 új érájának változásait, és a Red Bull és a Ferrari elhúzott mellettük a pattogással kapcsolatos problémák miatt.

„Toto sokat dobálózik a díva szóval az autóval kapcsolatban, de ez még enyhe kifejezés, mert annyira kiszámíthatatlan. Egy gyors autó lenne, de amikor elkezd pattogni a kanyarokban, akkor gyilkos vezetni" - mondta Russell az Independent szerint.

Wolff elismerte, hogy a Mercedes „ködben tapogatózik", miközben próbálja megoldani a rejtélyt, és a csapatnak most két hét áll rendelkezésére a Spanyol Nagydíj előtt, hogy megtalálja a megoldást.

„Világos, hogy van potenciál az autóban, ami gyors. De egyszerűen nem értjük, hogyan hozzuk ki belőle a potenciált. Ez egy olyan autó, amit szuper nehéz vezetni, és a határon van, ki-becsúszik a teljesítményablakból - inkább ki, mint be" - mondta Wolff.

„Az adatok szikével való boncolgatása pedig egyszerűen fájdalmas folyamat, mert nagyon sokáig tart, és ami azt illeti, az adatok néha nem azt mutatják, amit a versenyzők mondanak nekünk” – tette hozzá.