hero image
dppi

Russell: Egyértelműen a győzelem a célunk holnap!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/11/12 23:14
A Mercedes versenyzője, George Russell rendkívül boldog volt a sprinten aratott győzelme után, és azt mondta, egyértelműen a győzelem lesz a céljuk a holnapi futamon.

George Russell kis híján már a rajtnál elment Max Verstappen mellett, ekkor azonban vissza tudta verni a támadását a holland versenyző. A későbbiekben Verstappen Magnussen megelőzésével átvette a vezetést, majd Russell is megelőzte a dánt.

A sprint körülbelül felénél Russell nagyon közel került Verstappenhez, majd pár kör támadást követően át is vette az első helyet, amit a leintésig meg is tudott tartani, végül szűk 4 másodperces előnnyel nyert Sainz előtt.

A győzelemért 8 pontot és egy első rajtkockát szerzett a 24 éves brit, aki ezt követően nagyon boldogan nyilatkozott, a csapatát méltatta és kijelentette, hogy győzni akarnak vasárnap:

„Hihetetlen volt a verseny, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsak leszünk! Végre kifizetődött a csapat munkája, látszott, hogy nem csak lógatjuk a lábunkat. Nagyon jól éreztem magam a kocsiban és remek döntés volt, hogy a lágy gumikon rajtoltunk.”

„Nehéz volt a Maxszal történt csatám. Mivel ez csak egy sprintverseny, ezért nem vállalhatunk túl sok kockázatot, bár nagyon akartam ezt a győzelem, de nem akartam nulla ponttal zárni. Végül minden jól alakult.”