hero image

Russell elismerte, hogy elrontották a beállításokat Melbourne-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/08 08:07
George Russell szerint a Mercedes valószínűleg átgondolja a W13-as beállításait, mielőtt szombaton újra autóba ülne. A jelenlegi beállítással nem jöttek a kívánt eredmények.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Russell korábban, pénteken azt mondta, csapata nagyjából megértette, hogy mi nem stimmel az autóval. Ezzel szemben a W13-as pattogása a megújult Albert Park pályán a legrosszabb, amit eddig tapasztalt a 2022-es szezon során. A brit szerint azonban a beállítások megváltoztatása javulást hozhat szombatra.

„Úgy gondoljuk, hogy ahogyan az autót beállítottuk, az volt a leggyorsabb, de lehet, hogy nem így van, ezért ma este keményen dolgozunk majd, hogy jobban megértsük" - mondta Russell a csapata sajtóközleményében.

A Mercedes várhatóan a következő hetekben hozhat egy nagyobb fejlesztési csomagot, amely javíthat a szörnyű helyzetükön, addig azonban azzal kell dolgozniuk, amilyük van. Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy ez sem lesz az a hétvége, melyen az élmezőnyben láthatjuk majd a konstruktőri bajnok autóit.

Russell egyébként elégedett az Albert Park átdolgozott vonalvezetésével. A pálya néhány módosításnak köszönhetően sokkal gyorsabb lett, és új aszfaltréteget kapott. „Vezetni mindig klassz dolog, különösen egy ilyen pályán vezetni. Ez csak akkor lehet szórakoztatóbb, amikor kiugrasz az autóból, és az időmérőn az első hely közelében látod a neved!" - mondta.