hero image

Russell: Géniusznak tűnsz, amikor ez történik, de...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/05/12 08:10
A Mercedes versenyzője, George Russell szerényen nyilatkozott a Miami Nagydíjon szerzett 5. helye után, mondván szerencséje volt a stratégiával.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

George Russell a Miami Nagydíj időmérő edzésén már a Q2-ben búcsúzott, a verseny viszont már jobban sikerült a brit számára: az 5. helyig tudott felzárkózni, miután a futam vége felé haladva a csapattársát, Lewis Hamiltont is megelőzte.

Russell szempontjából kifejezetten jókor jött a biztonsági autó Gasly és Norris ütközése után, ennek kapcsán pedig szerényen nyilatkozott a 24 éves versenyző, elismerte, hogy szerencsére is szüksége volt:

„Azt gondolom, kicsit szerencsés voltam. Géniusznak tűnsz, amikor ilyen dolgok történnek, de ez benne van a pakliban, amikor alternatív stratégiát választasz. A 7. hely már megvolt, ezért nem volt értelme kiállni, aztán csak reménykedtem abban, hogy történik valami, és szerencsénk volt.”

A fiatal brit azt is hozzátette, sajnálja, hogy vasárnap nem tudták hozni a pénteken mutatott tempójukat – Russell a második szabadedzésen még a leggyorsabb időt futotta meg:

„Viszont még így sem tudtuk azt a tempót hozni, amit pénteken. Sokkal jobb volt a sebességünk, mint szombaton, de a péntekitől még így is messze voltunk, és meg kell értenünk, hogy ennek mi az oka” – tette hozzá Russell a RacingNews365 szerint.