hero image

Russell: Ha erre megoldást találunk, a problémáink 99 százaléka is megoldódik!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/03 08:10
A Mercedes versenyzője, George Russell úgy gondolja, hogy szinte minden problémájuk megoldódna, ha sikerülne megállítaniuk a W13-as „delfinezését”.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A ground-effect visszatérésével új probléma érte a csapatokat: megoldást kellett találniuk a delfinezés jelenségére, ami a pattogást jelenti a pályák gyorsabb szekcióin. Az egyik leghátrányosabban a Mercedes W13-at érinti ez a jelenség.

Ennek kapcsán a Mercedes versenyzője, George Russell elmondta, hogy szerinte azzal megoldódna a problémáik 99 százaléka, ha megoldást tudnának erre találni – a hírek szerint hamarosan fejlesztések is érkeznek a kocsijukra.

„Minél gyorsabban mész, annál rosszabb a helyzet, ezért van nehezebb dolgunk az időmérőn, hiszen ekkor tekerjük fel a motorunkat maximumra, hogy minél gyorsabbak legyünk az egyenesben.”

„Ilyenkor több leszorítóerő képződik, nagyobb mértékű lesz a delfinezés. A DRS is hatással van erre, szóval még tanulnunk kell a dologról, és ezért vagyunk egyelőre messze az optimális helyzettől.”

„Ha megoldást találunk a delfinezésre, akkor azzal a problémáink 99 százaléka is megoldódik” – idézte Russellt a GPFans.