hero image

Russell: Ha erre megoldást találunk, a problémáink 99 százaléka is megoldódik!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/04/03 08:10
A Mercedes versenyzője, George Russell úgy gondolja, hogy szinte minden problémájuk megoldódna, ha sikerülne megállítaniuk a W13-as „delfinezését”.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A ground-effect visszatérésével új probléma érte a csapatokat: megoldást kellett találniuk a delfinezés jelenségére, ami a pattogást jelenti a pályák gyorsabb szekcióin. Az egyik leghátrányosabban a Mercedes W13-at érinti ez a jelenség.

Ennek kapcsán a Mercedes versenyzője, George Russell elmondta, hogy szerinte azzal megoldódna a problémáik 99 százaléka, ha megoldást tudnának erre találni – a hírek szerint hamarosan fejlesztések is érkeznek a kocsijukra.

„Minél gyorsabban mész, annál rosszabb a helyzet, ezért van nehezebb dolgunk az időmérőn, hiszen ekkor tekerjük fel a motorunkat maximumra, hogy minél gyorsabbak legyünk az egyenesben.”

„Ilyenkor több leszorítóerő képződik, nagyobb mértékű lesz a delfinezés. A DRS is hatással van erre, szóval még tanulnunk kell a dologról, és ezért vagyunk egyelőre messze az optimális helyzettől.”

„Ha megoldást találunk a delfinezésre, akkor azzal a problémáink 99 százaléka is megoldódik” – idézte Russellt a GPFans.