ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
Lewis Hamilton Twitter

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

Az egykori F1-es pilóta szerint Lewis Hamilton túltette magát a 2021-es szezonzáró miatt elszenvedett sérelmein, és extra motivációval vág neki az idénynek.

A tavalyi év egyik nagy meglepetése George Russell szereplése volt, aki nem elég, hogy a Mercedes egyetlen futamgyőzelmét megszerezte, de még a végösszesítésben is sikerült legyőznie a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

Egyes vélemények szerint a brit nem volt motivált, mivel tudta, hogy nem harcolhat a bajnoki címért, ráadásul a 2021-es szezonzáró meglehetősen véleményes befejezése miatt is frusztráltságot érzett. Johnny Herbert szerint részben ennek volt betudható, hogy a fiatal brit képes volt fölé kerekedni.

„Azt hiszem, Lewis valószínűleg egy kicsit frusztráltan kezdte a tavalyi évet, hiszen tudta, hogy az autó nem volt jó” – jelentette ki Herbert a Total-Motorsport.com-nak. „Nem hiszem, hogy megfelelő mentális hozzáállással rendelkezett, mert valószínűleg frusztrált volt.”

„Hétszeres világbajnokként (természetesen) minden autóversenyző az lenne, ha megpróbálná megszerezni a nyolcadik címet, amit elvettek tőle” – folytatta Michael Schumacher egykori benettonos csapattársa.

Idén Lewis Hamilton láthatóan újra rendkívül motiváltan áll hozzá a szezonkezdéshez, és Herbert szerint mindenki tiszta lappal kezdhet. „Most ez a lehetőség újra ott áll előtte, hogy mentálisan és fizikailag is felkészüljön [erre a szezonra].”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL