hero image
dppi

Russell "készen áll rá", hogy a világbajnoki címért versenyezzen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/29 20:59
George Russell elmondása szerint nem bánja, hogy a 2022-es szezon úgy alakult, ahogy, még a Mercedes gyenge tempója ellenére sem, és szerinte ez megadta neki az alaphangot, ami a világbajnoki címért való harchoz kell.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A brit versenyző a tavalyi szezonra került a sorozatban nyolc konstruktőri világbajnoki címet szerző csapathoz, akik azonban hátrébb csúsztak és az év elején azért kellett küzdeniük, hogy a topcsapatok között maradjanak.

Az Ezüst Nyilak az idő múlásával újra megerősödtek, Russell a Magyar Nagydíjon megszerezte élete első pole pozícióját, majd Brazíliában az első futamgyőzelmét is, de a világbajnoki álmai már azelőtt elúsztak, hogy az idény igazán elúszott volna. A GPFansnek adott interjúban azonban elmondta, miután a pontversenyben megverte Lewis Hamiltont, késznek érzi magát igazán nagy dolgokra is:

„Egyértelműen késznek érzem magam arra, hogy világbajnoki címekért harcoljak. Egyik futamra sem gondolok vissza úgy, hogy megbántam, mert végül is, már azzal remek munkát végeztünk, hogy küzdeni tudtunk ezekért a helyekért.”

„A győzelem ténye azonban kicsit távoli volt, mert nem volt elég hozzá a teljesítményünk. Nem fogunk azért itt ülni és bánkódni azon, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk azzal az autóval, amit eleve mi dolgoztunk ki.”