hero image

Russell: készen állok a bajnoki címre!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/12/08 17:59
A Mercedes pilótája magasra teszi a lécet második mercedeses szezonja előtt és egyértelműen a világbajnoki címet célozza meg 2023-ban.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

George Russell a 2019-es Ausztrál Nagydíjon debütált a Williams színeiben a Forma-1-ben, majd három szezont töltött el a grove-i alakulatnál, mielőtt idén a Mercedeshez igazolt.

A fiatal versenyző a csapat kezdeti nehézségei ellenére nyolc alkalommal zárt dobogós helyen ebben a szezonban, Brazíliában pedig sikerült megszereznie pályafutása első Forma-1-es győzelmét, és végül két hellyel megelőzte csapattársát, Lewis Hamiltont az összetett versenyben.

„Azt hiszem, ha azt mondják nekem az év elején, rendkívül boldog lettem volna. Ha egy Mercedesszel legyőzöd Lewis Hamiltont, az legtöbbször azt jelenti, hogy világbajnok vagy!“ - mondta Russell.

A korábbi GP3-as és Forma-2-es bajnok most úgy véli, készen áll arra, hogy jövőre versenybe szálljon a bajnoki címért, ha a Mercedes képes lesz megoldani az autójával kapcsolatos problémákat, amelyek hátráltatták őket az idei bajnokság során.

„Úgy érzem, erre már néhány éve készen állok. Ez a szezon hatalmas élmény volt számomra Lewis mellett, hogy megtanuljak néhány apró részletet: hogyan tudok többet kihozni az autómból, a csapatból, a csomagból, amikor igazán számít“ - mondta a brit a Sky Sports F1-nek.

„Nyilvánvalóan vannak ennek a szezonnak pozitívumai, de nem fogom megünnepelni, hogy a bajnokság negyedik helyén végeztem. A brazíliai futamgyőzelmet viszont mindenképpen, mert az hatalmas eredmény volt számomra és a csapat számára is. De tény, hogy mindannyian a világbajnoki győzelemért vagyunk itt“ - fogalmazott a Mercedes versenyzője.

„Nem végeztünk tökéletes munkát ebben a szezonban, de viszonylag tiszta és zökkenőmentes évet teljesítettünk azzal a csomaggal, ami a rendelkezésünkre állt. Ahhoz a mércéhez képest viszont, amit a csapat állított fel, és amit magammal szemben állítottam ez nem elég jó eredmény. Jövőre többet kell nyújtanunk“ - tette hozzá Russell.