hero image

Russell: Nem tarthatnak örökké a problémáink, nem csak a delfinezés a gond

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/04/22 08:13
A Mercedes versenyzője, George Russell a W13-as gondjairól nyilatkozott, és azt mondta, nem tarthatnak örökké a gondjaik, viszont nem tudja, mikorra jutnak el a megoldásig.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A Mercedes a konstruktőri pontversenyben a második helyen áll, azonban a nyers tempójukat tekintve már nem ennyire kedvező a legutóbbi nyolc csapatbajnokságot az élen záró gárda helyzete.

Ennek kapcsán George Russell azt mondta a Sky Sportsnak, hogy a nagy nehézségük a delfinezés, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy fejlődjenek.

„Jelenleg van egy nagy nehézségünk, amit próbálunk megoldani. Nem katasztrofális a helyzet, mindenesetre azért kicsit rossz hatással van a köreinkre. Persze minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy fejlődjünk ezen a területen.”

„Minden csapat rájött, hogy milyen potenciál rejlik bennünk, vagy hogy milyen gyengeségeik vannak. Például a Ferrari Melbourne-ben már a határon autózott, de mindannyian fokozatosan fejlődünk.”

„Furcsa, hogy egyes istállók nem is szenvedtek a delfinezés miatt, nekünk pedig meg kell értenünk, hogy hogyan sikerült megoldaniuk ezt a dolgot” – tette hozzá a pontverseny második helyezettje.

Russell azzal folytatta, hogy nem csak a delfinezés jelent problémát számukra, hanem például az is, hogy a kocsijuk nem túl könnyű – sajtóhírek szerint ennyit nyomnak a különböző F1-es kocsik.

„Nem tudom, meddig fog tartani, mire eljutunk a megoldásig, de a problémáink nem tarthatnak örökké. Ugyanakkor más problémákkal is foglalkoznunk kell, nem csak a delfinezéssel.”

„Ide tartozik például a kocsik minimumtömege is: tudjuk, hogy nem a miénk a legkönnyebb autó, nem is említve az erőforrásunk teljesítményét” – tette hozzá Russell, aki nemrég azt is elmondta, Hamilton a Mercedes vezére, de ez nem zavarja őt.