hero image

Russell: Nem tudom, miért és hogyan tudtam továbbjutni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/03/27 08:13
George Russell a hatodik helyre kvalifikálta magát a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén, miközben csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton már a Q1-ben búcsúzott.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Dzsiddában sem úgy gurul a Mercedes szekere, mint ahogyan azt szeretné a címvédő német istálló, ugyanis a szabadedzéseken rendre a középmezőnyben találták magukat és az időmérő sem sikerült sokkal fényesebbre. Toto Wolff csapatának becsületét a csapat fiatal pilótája, George Russell mentette meg.

Russell a hatodik helyre kormányozta Mercedest, míg Lewis Hamilton a kvalifikáció első felvonásában kiszállt. A fiatal brit pilóta az időmérő után értékelte a látottakat, természetesen nem volt elégedett a csapatszinten nyújtott teljesítményükkel. Russell azonban úgy gondolja, hogy van kiút ebből a gödörből is és a Mercedes vissza fog térni az élre.

 „Egy csapat vagyunk. Csapatként ez nem volt egy jó nap, nem tudunk mit kezdeni az autóval, következetlen volt. Küszködtünk, az én autómmal sikerült továbbjutni, nem tudom, miért és hogyan, de Lewis oldalán nem sikerült összerakni és továbbjutni” – mondta Russell a Sky Sports szerint.

„A pozitívumokat nézzük, de ez hosszú távon ez nem segít rajtunk. Nem azért vagyunk itt, hogy a hatodik vagy az ötödik helyért harcoljunk és kilenc tizeddel le vagyunk maradva Checo mögött" – mondta Russell a kvalifikáció után, aki holnap a két Red Bull és a két Ferrari, valamint Esteban Ocon mögül indul.

Russellnek már korábban is volt dolga nehezen kezelhető autóval, mellyel keresni kell a határokat, hiszen évekig vezette a Williams autóját: „Ez csak az önbizalomról szól. Voltam már olyan helyzetben, hogy nem bíztam az autóban egy ilyen pályán. Ha egy késhegyen táncolsz, nem tudod a határig nyomni."

 „Időbe telik majd. Ha ekkora hibákkal is a harmadik legjobb az autó, azért hálásak lehetünk, mert ha még most mi vagyunk a harmadik leggyorsabbak, ennyi problémával, akkor amikor megoldjuk őket, akkor jó helyen kell lennünk" – tette hozzá a brit.