George Russell elsősorban Sebastian Vettel személyisége miatt örülne neki, ha a négyszeres bajnok érkezne a Mercedeshez, ám azt is hozzátette, hogy neki mindegy, ki vezeti a másik autót.

Továbbra is a Mercedes árválkodó ülése a legkelendőbb a rajtrácson, minek után Lewis Hamilton 2025-ben már a Ferrari csapatát erősíti. Felmerült Sebastian Vettel neve is a jelöltek között, Russell pedig nem zárkózott el a német visszatérése elől.

„Sebastian egy nagyszerű ember, és egy négyszeres világbajnok” – osztotta meg a véleményét Russell a médiának, többek között a RacingNews365-nek, amikor arról kérdezték, mit szólna ahhoz, ha Vettel jövőre a csapattársa lenne a Mercedesnél.

„Az biztos, hogy a személyisége hiányzik a rajtrácsról, de szerintem fontos, hogy a világ legjobb 20 versenyzője versenyezzen a futamgyőzelmekért és a bajnoki címekért” – tette hozzá a fiatal brit, majd kijelentette, hogy végső soron neki mindegy, hogy ki lesz a csapattársa.

Mint ismert, elsősorban két név merült fel Hamilton pótlásával kapcsolatban. A Forma-2-ben versenyző fiatal tehetség, Antonelli, illetve az elmúlt évtizedekben elképesztő tapasztalatra szert tevő Alonso csatázik a lehetőségért.

Alonso ugyanakkor nem olyan régen kijelentette, hogy nem feltétlenül akar a német gyártóhoz kerülni, tekintve, hogy jelenleg a Mercedes autói mögöttük vannak, így akár Carlos Sainz neve is felmerülhet lehetőségként.

„Nagyon boldog és nyitott vagyok, így bárki lehet a csapattársam” – folytatta a 26 éves versenyző. „Akár világbajnok, akár újonc, ez nem változtat azon, ahogyan én a munkámat végzem. És ahogy már korábban is mondtam, bárkit szívesen látunk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL