hero image
dppi

Russell: Rosszat tett volna Verstappen karrierjének, ha a Red Bull helyett Hamilton mellé kerül

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/04/16 19:59
A Mercedes versenyzője, George Russell úgy véli, árthatott volna Max Verstappen karrierjének, ha kevés F1-es tapasztalattal a háta mögött a domináló Lewis Hamilton mellé kerül.

George Russell három szezont töltött a Williamsnél, mielőtt a Mercedes csapatához került volna. 2022 óta a német istálló alkalmazásában áll, és az első évében csapattársa, Lewis Hamilton előtt végzett a pontversenyben.

A brit pilóta szerint előnye is van annak, hogy éveken át a mezőny hátsó régiójában kellett küzdenie, mivel így nem dobták be őt rögtön a mélyvízbe. Ennek kapcsán így nyilatkozott a Square Mile-nak:

„Néhány pilótát korán bedobtak a mélyvízbe, ami ártott a karrierjüknek. Max Verstappen például 18 hónap után kapta meg az előléptetését (szerk.: a Toro Rossótól a Red Bullhoz igazolt), de talán ha egy olyan csapathoz kerül, mint a Mercedes, ahol Lewis Hamilton az ereje teljében van, az árthatott volna a karrierjének.”

„Tehát a dolgokat mindkét oldalról meg kell vizsgálni. Max nyilvánvalóan 3-4 év tapasztalattal a háta mögött már sokkal jobb versenyző volt, mint amikor 18 hónapnyi F1-es tapasztalata volt.”

„Ha egy olyan srác ellen kell bizonyítanod, aki teljes mértékben a csúcson van és dominál, egy olyan autóhoz, amihez teljesen hozzászokott, akkor talán ma nem lenne olyan pozícióban, mint jelenleg van” – véli Russell.