A Mercedes problémáit a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat követően az mutatja legjobban, hogy George Russell szerint már az első futamot követően beáldozhatják ezt az idényt.

Toto Wolff csapatfőnök már az év első futama előtt azzal reagált Lewis Hamilton pesszimizmusára a W14-essel kapcsolatban, hogy azt mondta, újra kell gondolni az autó teljes koncepcióját. Hamilton ötödik lett Bahreinben, míg Russell a hetedik, egyikük sem ért a győztes Max Verstappen tempójának közelébe sem.

Russell szerint a Mercedesnek most kell elkezdenie a 2024-es bajnokságra készülni: „Nyerni akarunk és minden egyes eredményt optimalizálni, ha valaki azt mondja, válasszak aközött, hogy bármikor a győzelemért harcolhassak vagy aközött, hogy lassan fejlődünk, de a győzelemre esélyünk sincs, nyilván mindenki az elsőt választja.”

„Ha fel kell áldoznunk pár versenyt vagy egy fél szezont azért, hogy legyen esélyünk olyan autót kapni, ami harcra kész, akár az év második felében, talán ezt kell tennünk, mert jelenleg egyértelműen messze le vagyunk maradva.”

Russell szerint a Red Bull párosa, Verstappen és Sergio Perez csak szombatonként lesz esetleg utolérhető: „A Red Bull már most bezsebelte a bajnokságot. Nem hiszem, hogy bárki fel tudja velük venni a harcot, szerintem nyerni fognak.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL