hero image

Russell szerint ezért lehet gyorsabb jelenleg Hamiltonnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/25 08:08
A Mercedes-pilóta George Russell úgy véli, a Williamsnél tapasztalt nehézségei miatt boldogulhat jobban a szezon elején Lewis Hamiltonnál, de meggyőződése, hogy hamarosan erősen fog visszatérni a honfitársa.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Mercedes az Emilia-Romagna Nagydíjon George Russell révén a negyedik, Lewis Hamilton révén pedig a tizenharmadik helyen zárt, így nem lehet elégedett a helyzetével a német istálló – a csapatfőnök Toto Wolff bocsánatot is kért Hamiltontól a verseny után.

A leintés utáni sajtótájékoztatón Russell is arról beszélt, hogy nagyon nehezen lehetett vezetni a W13-as autót, és míg az ő rajtja jól sikerült, addig azt nem tudja, Hamiltonnal mi történt.

„Néha így alakul egy versenyhétvége. Jól sikerült a rajtom, azt nem tudom, hogy vele mi történt. Mindkettőnk ugyanannyi problémával küzd. A kocsink nem tud a megfelelő működési tartományba kerülni, és érzésre sem jó vezetni az autót, tényleg rémálom volt.”

A 24 éves pilóta azt is elmondta, a nehéz williamses időszaka miatt boldogulhat jobban a hétszeres világbajnok csapattársánál, de arra számít, hogy hamarosan erőre kap Hamilton.

„Csapatként most nehéz helyzetben vagyunk, és talán a Williamsnél átélt problémák most kicsit segítenek engem. De Lewis erősen fog visszatérni, ebben egyáltalán nem kételkedem. A határokig fog hajtani engem” – mondta Russell.