hero image

Russell szerint ezért lehet gyorsabb jelenleg Hamiltonnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/25 08:08
A Mercedes-pilóta George Russell úgy véli, a Williamsnél tapasztalt nehézségei miatt boldogulhat jobban a szezon elején Lewis Hamiltonnál, de meggyőződése, hogy hamarosan erősen fog visszatérni a honfitársa.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Mercedes az Emilia-Romagna Nagydíjon George Russell révén a negyedik, Lewis Hamilton révén pedig a tizenharmadik helyen zárt, így nem lehet elégedett a helyzetével a német istálló – a csapatfőnök Toto Wolff bocsánatot is kért Hamiltontól a verseny után.

A leintés utáni sajtótájékoztatón Russell is arról beszélt, hogy nagyon nehezen lehetett vezetni a W13-as autót, és míg az ő rajtja jól sikerült, addig azt nem tudja, Hamiltonnal mi történt.

„Néha így alakul egy versenyhétvége. Jól sikerült a rajtom, azt nem tudom, hogy vele mi történt. Mindkettőnk ugyanannyi problémával küzd. A kocsink nem tud a megfelelő működési tartományba kerülni, és érzésre sem jó vezetni az autót, tényleg rémálom volt.”

A 24 éves pilóta azt is elmondta, a nehéz williamses időszaka miatt boldogulhat jobban a hétszeres világbajnok csapattársánál, de arra számít, hogy hamarosan erőre kap Hamilton.

„Csapatként most nehéz helyzetben vagyunk, és talán a Williamsnél átélt problémák most kicsit segítenek engem. De Lewis erősen fog visszatérni, ebben egyáltalán nem kételkedem. A határokig fog hajtani engem” – mondta Russell.