hero image
Lewis Hamilton / X

Russell szerint Hamilton két területen nyújt kiemelkedő teljesítményt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/04/26 08:59
George Russell úgy véli, hogy Lewis Hamilton nagysága nem feltétlenül a vezetési képességeiben mérhető, hanem sokkal inkább a versenypályán túl felmutatott adottságaiban.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

George Russell immár a második évét teljesíti a Mercedesnél Lewis Hamilton oldalán, és nagyon örül neki, hogy egy olyan tapasztalattal bíró pilótát tudhat maga mellett, mint a hétszeres világbajnok, akinek számos tulajdonságát nagyon nagyra tartja.

A fiatal brit nem elsősorban a vezetési képességeit emelte ki Hamiltonnak, hanem sokkal inkább azt, hogy fejben nagyon erős, képes elvonatkoztatni a Forma-1-től a pihenőidőszakában, illetve remekül motiválja a körülötte dolgozó embereket.

„Szerintem ő egy nagyon jó ember” – jelentette ki Russell a csapattársáról a Square Mile-nak. „Nagyon jó abban, hogy a legtöbbet hozza ki a körülötte lévő emberekből, motiválja a csapatot. Nagyon rugalmas, mindig a maximumig hajtja magát.”

„És a sporton kívül is sok hobbija van, ami szerintem nagyon érdekessé teszi, mert így el tudja terelni a gondolatait a versenyzésről, és jobban fel tud készülni fejben a visszatérésre (a Forma-1-be).”

„Nyilvánvalóan a karrierünk nagyon különböző szakaszában vagyunk, de én határozottan inspirálódom abból, ahogyan ő viselkedik, ahogyan a versenyzéshez és ahogyan az életéhez viszonyul. Nagyon lenyűgöző.”

Russell azonban nem lehet elégedetlen, hiszen rögtön az első mercedeses évében legyőzte Hamiltont az összesített pontversenyben, ráadásul ő jegyzi a csapata utolsó győzelmét is. Idén pedig mind a három időmérő edzésen jobb teljesítményre volt képes, mint a hétszeres bajnok.